RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Motila javni red in mir Večna povezava.

Incidenti po vsej domovini se nadaljujejo – Nadaljevanka incidentov še traja – Nove epizode v neskončni sagi incidentov – Nadaljujemo z incidenti – Smo omenili incidente?

Nekoč ponoči je v restavraciji Raketnvurm v Hoblancu na Tamdolskem prišlo do nenavadnega incidenta, ki se je končal s čokoladno tortico. Lastnik restavracije, prečastiti R. Unkl, je malo po polnoči poklical lokalno Ustanovo za vzgojo in pospešeno izobraževanje v Hoblancu, da bi prijavil motenje javnega reda in miru. Pa tudi zato, da bi se pohvalil z novim mobilnikom. Ta poleg fotografiranja, skeniranja, fotokopiranja, priprave toplih in hladnih malic, pošiljanja večpredstavljivih sporočil, upravljanja s srednjeveliko Evropsko državo in vrhunskega stroja za varjenje pod vodo do globine 150 metrov omogoča tudi kratke zvočne pogovore, celo z že dolgo povsem zastarelimi stacionarnimi telefoni.

Ko so pooblaščenci Ustanove za prevzgojo in dodatno izobraževanje prihiteli na kraj dogodka, so tam opazili, kako se neodvisna gospodinja Majda B. (38, 105, 80, 130) nenavadno svetlika. Spričo očitnega dejstva, da vse morda ni v najlepšem redu, saj je na ves glas kričala, so bili izvajalci prisiljeni uporabiti zoper njo tako imenovani »BUVA«, po domače tudi »biološko ustrezen vulkanizirani anestetik« in jo pospraviti v bunker.

Ko se je Majda B. prebudila in ko so na njej razbili pisalno mizo standardne velikosti, je bila pripravljena sodelovati z organi. Inšpektorju s kravato, ki želi ostati neimenovan, saj običajno deluje pod krinko prijaznosti, je izpovedala, da je doma na kuhalniku, ki ga je sestavil njen mož Azrem B. (42, 6/8), kuhala pivo, ko je nenadoma prišlo do manjše nepredvidene okvare v nuklearnem jedru doma narejenega kuhalnika. Posebna enota organov je na kraju dogodka izvedla preiskovalna dejanja in enoglasno ugotovila, da je bil kraj dogodka lansiran z obličja Zemlje nekako med deseto in enajsto zvečer po srednjeevropskem času.

Skupina zdravnikov iz Prostovoljnega zdravstvenega doma Hoblanc je opravljala pregled Majde B. skoraj dvanajst minut, nakar je specialist za krvne derelikte ugotovil, da se pacientka svetlika, ker ima za hlačne nogavice zataknjeno baterijsko svetilko. V telesni preiskavi nato svetilke sicer niso našli, še vedno pa po njihovem mnenju obstaja verjetnost, da se je Majda B. sposobna z njim neznanim talentom svetilke na izredno prefinjen način znebiti, kadar se ji to zdi ustrezno. Nikakor pa niso zmogli pojasniti, kako to, da svetloba kljub temu sije skozi njeno kožo, kot pravi, zlatorumeni sončni vzhod nad obzorjem Honšuja na tipično julijsko jutro. Zaenkrat nič ni povsem jasno, razen bolniške sobe Majde B., v kateri je nemogoče napraviti temo. Uprava Prostovoljnega zdravstvenega doma zato razmišlja o ureditvi posebne čitalnice, ki bi lahko bila odprta vsaj 24 ur dnevno in bi v občinski proračun napeljala težko pogrešano finančno poplavo.

Vsekakor naj dogodek v mestu Hoblanc velja vsaj kot opozorilo vsem tistim ljubiteljem kuhe, ki doma še vedno kuhajo na nekvalitetnih štedilnikih iz držav nekdanje Sovjetske zveze, ki za kuhanje hrane izrabljajo moč plutonija. O podrobnostih, za katere nam je zmanjkalo časa, čeprav je prostora dovolj, pa kdaj drugič.

Rok Etsky Rok Etsky (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo