RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Dresiramo plevel Večna povezava.

Vzreja plevela – Zdrava prehrana plevela – Razgibavanje plevela – Plevel čuvaj – Sledilni plevel – Plevel akrobat – Higiena plevela

Tokrat me anonimna bralka Tina Grenadovski, roj. 22. 5. 1977, stan. Židovski trg 19, 4495 Šmornblat, sprašuje, kako naj vzredi, prehranjuje, razgibava in uči plevel. Nič lažjega kot to. Začnemo tako, da se na topel pomladni, poletni, jesenski ali drugače topel dan odpravimo k poklicnemu rejcu plevela, ki ima zdaj v tem času prav gotovo že novo gnezdo, se pravi, da mu je plemenska samica že skotila nove plevelčke.

Pri izbiri plevela moramo paziti, da vzamemo živahnega in gibčnega ter seveda močnega plevelčka z vlažnim smrčkom. Taki so zdravi. Saj nočemo, da nam plevelček pogine že prvi dan, kajne?

Tudi zdrava prehrana plevela je pol zdravja. Plevel ima rad vse vrste hrane za plevel, ki kroži po našem planetu; majhnih otrok se sploh ne brani. Ko je polna luna, mu dajmo jesti svežo živalsko kri, da bo postal močan kot pit-bul plevel.

Za razgibavanje plevela poskrbimo vsak dan. Z njim tečemo po zelenem okolju najmanj šest ur dnevno, da postane močan in gibčen, pa tudi nam malo teka ne more škoditi. Dokler je majhen, ga pa sploh moramo sprehajati po desetkrat na dan, sicer nam bo kmalu žal, ker se nam bo ponečedil po vsem stanovanju, potem pa bo jok in Stock.

Kako pa vzgojiti plevel v plevela čuvaja? Nič lažjega kot to! Že od prvega dne dalje ga učimo, kje je njegov teritorij, kdo so domači, kje je tuj teritorij, kdo so tujci, kdo je poštar, kdo je vlomilec in kje je sef. Pokažemo mu, kako napasti tolovaja, poštarja in pijanca, pokažemo mu, kako korakati po posestvu. Seveda ga, ko pravilno izvede nalogo, nadgradimo. Pazite! Ne dajajte mu sladkarij, sicer si bo pokvaril zobe! Ni lepše nagrade od vedra svinjske krvi.

Recimo, da se v vaši soseski izgubi otrok ali starejši občan. Mar ne bi bilo čudovito, če bi imeli sledilni plevel? Seveda! Zato lahko svoj plevel vzgojimo tudi, da bo znal izslediti sosedovega otroka ali zastaralega občana. Tudi to je zelo, zelo lahka naloga. Naučiti ga je treba iskati sled, ki mu jo mi določimo. Na primer: en copat vržemo iz drvečega avtomobila, doma pa damo plevelu povohat drugi copat in potem gremo skupaj z njim iskat par. To večkrat ponovimo, nazadnje tako, da iz avtomobila vržemo sosedovega otroka, doma pa damo plevelu povohat njegovega brata dvojčka. Rezultat ne more izostati. Tako vzgojimo sledilni plevel. Vsa ulica nam bo hvaležna.

Za domačo zabavo pa lahko plevel naučimo raznih akrobacij. Najpogostejše so: sedi!, lezi!, preval!, mrtev! (samo igra se, da je mrtev), fulmrtev! (zares), skoči!, prinesi!, preskoči!, daj taco!, daj poljubček!, daj glas!, daj daljinec na mizo!, daj, no daj!, skoči skozi obroč!, skoči skozi ognjeni obroč!, skoči skozi okno!, skoči v trgovino!, išči!, izpolni položnico!, na levo ravnaj se!, vozniško, prosim! in podobne. Ne morete si predstavljati, kaj vse lahko naučite svoj plevel.

Za konec samo še nekaj o higieni plevela. Najraje ima tuširanje z ne preveč toplo vodo, krtačenje in čohljanje za uhlji. Za bolhe poskrbimo z ustrezno odvratnico in z rednim namakanjem v petrolej.

Naslednjič bomo pogledali globoko v kozarec! Do takrat pa prav lepo podavljeni!

vdano Vaša,

Metka Drevoredka Metka Drevoredka (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo