RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Odnosi z živalmi po novem Večna povezava.

Tranzicija terja nove žrtve – V boju med svobodo in zdravo pametjo zmagal red

Dragi moji, odsihmal bomo morali vsi dvakrat premisliti, preden bomo poskušali navezati stike s predstavniki živalskega sveta – živalski inšpektorji so namreč že pričeli opravljati svoje posebne naloge. Če niste bili pozorni, naj pojasnim: pred kratkim (datum ni znan, saj gre za zelo poseben predpis) je pričel na ozemlju Domovine veljati poseben predpis, ki v skladu z najnovejšimi modnimi trendi striktno omejuje pravice ljudi v korist doslej (si sploh še upam kaj takega napisati?) manj pomembnih živalskih vrst (očitno si upaš – op.prof.psih.).

»V časih bratstva in edinstva smo imeli živali celo za hrano,« nam je povedala brkata klepetulja na postaji. »Si predstavljate, da smo nekoč živali celo jedli?«

Težko si predstavljamo, kakšen šok predstavlja nova ureditev živalskih pravic za starejše občane našega relativno pomembnega Mesta z mnogo križišči – nekateri od njih so šibkega zdravja že, odkar je Ministrstvo za življenje na koruzi najstrožje omejilo uporabo mesa živalskega izvora. A o tem smo dovolj pisali že, ko je bila tema še aktualna.

Odslej je brez izjeme in v celoti prepovedana tudi uporaba predstavnikov živalskega sveta v znanstvene namene. Še več! Morebitnim kršiteljem so zagrožene astronomske globe. Ja, dragi moji, tudi manj zmogljiv teleskop je draga stvar! Poglejmo nekaj primerov.

Jadranki M. je Inšpektorat za preprečevanje vmešavanja v evolucijo nekaterih ptic zaplenil hišo, ko obsojenka ni mogla plačati globe v višini 300.000 € za storjen prekršek.

»Res nisem vedela, da sem v prekršku, ampak me inšpektor ni poslušal, ker je menda 'arogancija judis počen',« pripoveduje Jadranka. »'Uporaba ptic v namene proizvodnje ali prodaje poljščin' je bila moj prekršek. Nisem vedela, da potrebujem ustrezno izobrazbo, da postavim ptičjo hišico.«

Res, odslej je dovoljeno hranjenje ptic pozimi le ustrezno usposobljenim diplomiranim ornitonutricionistom (Ex Conventio Bolognese) z ustrezno koncesijo. Za okroglih 260.000 € lahko na dvodnevnem seminarju skoraj vsak državljan s telesno višino najmanj 190 (ena-šest-na-glavi-nula) centimetrov pridobi ustrezno izobrazbo, nato pa tudi koncesijo, če ga Minister za gnezdenje izžreba iz množice enakopravnih kandidatov. Poizvedovala sem dalje.

Zoper Čačija H. je Inšpektorat za odpravo štirinožnega suženjstva zaradi ponovljene naklepne večplastne zlorabe štirinožca odredil obvezno psihiatrično zdravljenje in ga oglobil po progresivni lestvici, ki je predvidena za takšne primere – po 26.000 € za vsako nogo, kar skupaj znese 114.000 € (štejejo vse udeležene noge in nekaj drobiža).

»Priznam, krivda je bila v celoti na moji strani in inšpektor je imel prav, ko je zoper mene ukrepal v skladu z zakonom,« je z monotonim glasom povedal Čači. Ko sem ga obiskala, je ves čas strmel v daljavo za mojo glavo.

Več nam je razložila Čačijeva žena, Imbis: »Jaz si, iskreno rečeno, nisem nikoli mislila, da bi mož šel s Kukijem pred blok, pa da ne bi imel vseh papirjev s sabo. On je ja bolonjski magister kanitranspedije – lahko sprehaja psa, lahko mu meče palico, lahko ga celo kliče po imenu.«

Čačija je inšpektor aretiral po tem, ko ga je nekaj minut opazoval. Sosedi – prigovarja jim tudi znani odvetnik – pravijo, da je inšpektor tu sam odgovoren za to, da je bil prekršek opravljen v ponovitvi, ker sam ni pravočasno reagiral. Ministrstvo za živalstvo je tu povsem krito z vseh strani – sodba se izreče na licu mesta, pritožba ni mogoča, tudi vsi omnibusmani so na strani pravice.

»Niso poslušali njegovih prošenj in tudi niso upoštevali mene, ki sem prinesla vse papirje dol, pred blok. Nič ni pomagalo, so ga kar odpeljali in lobominirali. Zdaj je pa tu, doma, nekaj momlja, tu in tam ponovi tisti svoj slavni stavek o pravičnosti, sicer je pa kot blanširana cvetača,« je razburjena Imbis. »Psa bi najraje prodala, pa nimam šol.«

Glede odnosov s štirinožci, ki lajajo – kot splošno določa novi predpis – je zadeva povsem jasna: potrebna je ustrezna izobrazba, ki pa jo na tridnevnem seminarju za ceno od 140.000 € do 760.000 € lahko pridobi prav vsak državljan. Cena seminarja je sorazmerna s povprečno letno dolžino štirinožca, ki laja. Diplomiran kanitranspedist lahko ima s psom skoraj večino odnosov, a le magister kanitranspedije sme psu tudi metati palico oziroma ga klicati po pravem imenu. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da ste dolžni potrdilo o doseženi izobrazbi imeti ves čas pri sebi, da inšpektorju olajšate poseg.

Lâdida Vinko U. se je prostovoljno odločil obiskati enega cenejših enodnevnih seminarjev v vrednosti 45.000 € za diplomirane rodentiste. Pri tem je storil eno samo napako: zaradi pretirane neučakanosti je na dan seminarja kar med malico skočil v trgovino z drobnimi predstavniki živalskega sveta in kupil hrčka. Majhna predrznost je na njegovo veliko razočaranje takoj ob vrnitvi v predavalnico prerasla v osebno katastrofo – inšpektor, ki je vodil tečaj, ga je kar tam aretiral, mu naložil globo v višini 230.000 € in mu do smrti odvzel možnost odnosov z drobnimi predstavniki živalskega sveta. Prepoved velja tudi za vse obsojenčeve sorodnike do vključno tretjega kolena.

Lâdida Vinko ni bil pripravljen na pogovor, Rinkula, njegova zunajzakonska partnerica pa je bila bolj zgovorna: »Ne razumem, kako ni mogel malo počakati, saj je bilo le še kakih šest ur do konca, pa bi lahko legalno vse uredil, tako pa morava zdaj prodati vse, pa še nikoli ne bo nič s hrčkom. Kako naj to razložim otrokom? Ne bo ne hrčka, ne miške, ne rovke, ne krta, ne veverice, ne polha, ne voluharja, ne morskega prašička, niti podgane! Nič ne bo!«

Takih in podobnih zgodb je še mnogo; žal mi proračun ne omogoča, da vse stlačim v en članek.

Novi predpisi so nekatere izmed nas očitno ujeli premalo pripravljene ali pa v celoti nepripravljene – ne dovolite, da se to zgodi tudi vam! Pravočasno se pozanimajte, ali imate ustrezno izobrazbo za odnose s predstavniki živalskega sveta, in nikakor ne poskušajte imeti odnosov, dokler niste pridobili ustrezne izobrazbe. V množici dodatnih izobraževanj, ki jih ponuja Domovina, bo vsak izmed nas našel vse, kar potrebuje za uresničitev svojih želja. V novem svetu je vsaka želja le nekaj tisoč € stran.

Glu Pačapapou Glu Pačapapou (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo