RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Prva diploma juhe! Večna povezava.

Juha diplomirala – Šolski sistem pred vprašanjem: Kaj še pride? – Planinsko društvo v plamenih – Kam sem dal robčke?

Od našega vohuna na Ministrstvu za organizacijo juh smo prejeli sledeče sporočilo: »Goveja juha s fritati je prejšnjo soboto uspešno zagovarjala svoje diplomsko delo na Fakulteti za komične vede. Člani komisije, sami odlični profesorji: dr. Rezanc, prof. dr. Skušafilet, dr. Vegetáč in v vlogi predsednika komisije prof. dr. Kajzašmuorn, so bili zelo zadovoljni s samim diplomskim delom, še bolj s predstavitvijo, nazadnje pa jim je najbolj teknila diplomiranka.

»Kandidatka se je izredno dobro pripravila. Izredno dobro je izvedla predstavitev. Mislim, da je bilo prvič v naši državi, da je goveja juha s fritati predstavila diplomsko nalogo multimedijalno in ob spremljavi godbe na pihala. Posebno bi rad pohvalil diapozitive in kratek igrani film, ki ga je juha sama režirala, napisala zanj scenarij in odigrala vse vloge. Res sem navdušen in kar vidno ganjen,« je po predstavitvi izjavil predsednik izpitne komisije prof. dr. Kajzašmuorn.

Goveja juha s fritati se je kritično lotila – po besedah predsednika komisije – od drugih svetovnih znanstvenikov preveč zanemarjene téme: poglobila se je v odpravo paralakse pri ugotavljanju združljivosti posameznih jušnih enot, poskušala doseči izničenje napak pri merjenju korealnosti rezancev z različno vlažnostjo in praktično sama v celoti razvila metodologijo določanja odpornosti keramike na zunanje dejavnike med obedom ter postavila odlične temelje za mehanizem izenačevanja elastičnosti jedi z okusom posameznika, ki je tik pred tem, da poje govejo juho s kroglicami.

Tole pa nam je zaupala nova diplomiranka: »Kot goveja juha s fritati praktično vsak dan sama stojim pred enakimi vprašanji, kot sem jih poskušala obdelati in nanje poiskati odgovore v svojem diplomskem delu, tako da sem bila – po domače povedano – na domačem terenu in ni obstajal niti en sam problem, ki mu nisem bila kos, seveda vsaj kar se téme tiče. Glede prihodnosti pa tole: če sem zmogla to, bom pa še kakšno, kajne? Čeprav sem po juhi priplavala!«

Zaupala nam je tudi, da namerava v kratkem doštudirati še psihologijo, matematiko in jazz na Dunajski akademiji za glasbo in umetelnost. Želimo ji veliko uspehov in dolgo kariero!

Po besedah dopisnika Lažnivcev z Ministrstva za mini golf zapisal

Kommé Nießt Kommé Nießt (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo