RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Novi statut ukinja več pravic kot klobas Večna povezava.

Bližajoče se novo leto prinaša s seboj nov statut, a kaj takega še niso videle moje rahlo vlažne oči – Ta članek nima popolnoma nikakršne zveze s klobasami – Besedo »klobase« zlorabljamo, da pretentamo spletne iskalnike – Klobase so nedolžne – Ste si drznili misliti nasprotno?

Omenjeni Statut Mednarodne organizacije varstva razvajenih potrošnikov v kopenski plovbi ukinja to, za kar se je študentska sodrga borila vse od marca 1848 in kar je zahtevalo množične žrtve na vseh straneh. Naj citiram: »Izrecno je vsem študentom prepovedano na kakršenkoli način dihati pod vodo v času predavanj, razen posameznim posameznikom, ki so to uredijo z obrazcem, oddanim v referatu fakultete, kjer so vpišani, najmanj sedem dni pred načrtovanim dihanjem pod vodo.«

To še zdaleč ni vse. V statutu je med drugim zapisano: »Vsaka kršitev omenjenega določila se kaznuje z obvezno prisotnostjo na podaljšani seji kluba arhivistov-prostovoljcev. V primeru da se storilec ne odzove na pravilno poslano vabilo, se ga sme privesti s silo in v storilcu na vsak način in za vsako ceno v smiselnem obsegu zlonamerno ustvariti prepričanje, da gre za vroči zmenek z neznanko.« Pri slednjem očitno računajo tudi na študente matematike.

Zaslepljujoče očitno je, da so stvarniki omenjenega statuta delali račun brez krmarja. Mi (jaz in moj prijatelj Piki Jakob) se namreč nismo zaman borili vsa ta desetletja, odkar je mogoče v nedogled podaljševati status, da bi zrak, ki se nahaja v ozemeljskih vodah, ostal neizkoriščen. Tudi premnoge žrtve, ki so jih terjale prepotrebne raziskave, ne smejo biti zaman. Omenim naj, da je le v fazi preizkušanja sistema na premnogih javnih kopališčih izgubilo življenje več tisoč stereo-tipičnih blondink, ki so se nič hudega sluteč prijavile na javni razpis. Ne! Tega ne bomo sprejeli sede! Nikoli! Ob takšni zlati žili niti pomisliti ne smemo na sedenje!

Štrudeljske organizacije vseh dežel so že napovedale proteste. Z vilami in baklami na ulice pa ne poziva le študentarija – zadnje čase so vse aktivnejši tudi organizatorji nočnih pohodov v počastitev spomina na kmečke upore v starejših članicah Evropske unije ob prvih resnih ukinitvah subvencij pred nekaj desetletji. Tem se rada solidarnostno pridružijo društva ljubiteljev večerov brez elektrike, ki so v zadnjih nekaj letih pridobila več deset milijonsko članstvo po vsej Zahodni Evropi. Res so tam doma največji strokovnjaki za razvoj varčnih žarnic, a kaj, ko so strokovnjaki za pretiravanje v porabi energije in drugih snovi že od konca recesije v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v veliki premoči pridobili izredno prednost. Potem so tu seveda tudi anarhisti – nanje ne smemo pozabiti, sicer se nas bodo spomnili naslednjič, ko jim ne bo všeč barva pulija, v katerega bo oblečen kdo od nas.

Ne glede na to, kateremu delu resnično ali navidezno zatiranega prebivalstva pripadate, vam želimo veliko veselja in dobro merico nepotrebnega nasilja ob naslednjem nočnem pogromu in vam kličemo: »Nasvidenje nad fojbami!«

Obljubljamo, da bomo še naprej spremljali razburljivo polenovko ob spremembah omenjenega statuta in vam omogočili podroben vpogled v vpliv klobas na ločitev države od javnih prihodkov. Tako, zdaj pa si končno skuhajte svojo vročo juho!

Žarko Masslo Žarko Masslo (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo