RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Rodila škrata in vrečo moke Večna povezava.

Zanosila – Dočakala – Odtočila – Presenetila – Iz te moke ne bo kruha

Kot še nikoli doslej so bili presenečeni zdravstveni delavci mestne preporodnišnice, ko je prišla k njim rodit nekdanja filmska igralka Fej Danevé, trenutno gospodovalna gospodinja. V preporodnišnico jo je pripeljal avto in jo tam preložil na voziček, kot bi prelagal gromozansko davčno breme na pleča potrošnika.

Na oddelek so jo sprejeli z ognjemetom in ob spremljavi Pozicijske godbe na pihala, kot sprejmejo vsako nosečnico v dvainštiridesetem mesecu brez cigarete. Porodničar, lord Oven, je strokovno ugotovil, da je z nosečnico vse v najlepšem redu, nakar je s še dvema gostjama v izvrstni večerni toaleti zapustil zabavo.

Ko sem rekla »kot še nikoli doslej«, sem v resnici mislila »kot ponavadi«. Skratka – preporod se je lahko pričel in vodilno vlogo je prevzela Marlen Vitrih z ogromnim neprebojnim asfaltiranim predpasnikom iz umetne keramike.

Nosečnica je bila na samem začetku rahlo preveč odprta, nato pa je iz maternice naenkrat skočil majhen škrat, ki je v naročju držal vrečko ostre bele moke. Na presenečenje vseh prisotnih, zlasti tolkalne sekcije Pozicijske godbe na pihala. Jana Dežnmantl, ministrica za okolje in ločevanje polovic je bila prav tako globoko presenečena. Pred očmi tolpe mladoletnih poslancev in Lepe Vide je škrat zakričal nekaj takšnega kot: »Ich bin eine Praline!« in ob tem brutalno razsul moko po vsej operacijski dvorani.

Žrtve še iščejo, domnevajo pa, da jih skriva neizmerna belina. Gugú Plejforjú, vodnik lavinskih psov iz Madrida mi je zaupal, da bodo iskanje nadaljevali do večera. Vkolikor do takrat ne bodo uspešni, bodo prisiljeni z iskanjem preživelih odnehati, saj je po večerji po dolgi suši napovedan nekodiran prenos nogometne tekme med Sivimi in Temno Zelenimi. Podrobne informacije posredujejo na telefonski številki 090-7227 (zahtevajte Vročo Mileno).

Perverzno, kajne? Niti ne, ko pomislite, kdo smo. Nazaj k zgodbi!

Lord Oven se je na veliko žalost svoje matere motil – z nosečnico ni bilo vse v redu, kot bi naj po besedah Lažnivcev strokovno ugotovil. Njegov odhod v družbi skorajšnje golote smatramo za hudo kršitev zdravniške ipike, s tem pa se strinja celo lord Graben, predsednik Začasne komisije za preštevilčenje šumnikov.

Niti Lepa Vida ni bila zgolj okrasek v množici zijal. Policija ima zadnje čase ponovno mnogo honorarnih sodelavcev, ki so v zameno za svojo prostost pripravljeni potunkati marsikoga. Tokrat Lepa Vida ni le ob strani stala, ob strani stala in molče zijala. Tokrat ga je res posrala, res posrala, ko je Ovna izdala.

Marlen (Vitrih, da ne bo pomote) zadnje čase premalo spi, hkrati pa skorajda preveč bedi, a takrat ob preporodu Danevé je bila v samem središču dogajanja. Takšna je pač bila njena služba. Kot srednja nabadalka se je pogosto uteleševala takih prireditev, zakaj bi potemtakem bila ta iz Jemna? Njen tiskovni predstavnik žal ni bil na voljo, sem pa na oko ocenila, da je bil celotni postopek izpeljan korektno, čeprav mu nisem prisostvovala.

Vitrihova je svojo delovno mizo in omarico pričela prazniti včeraj zgodaj popoldne. Tudi od lorda Ovna so pričakovali, da bo sprostil dva ali tri predale, a je bilo včeraj iz kanje Zaman. Davi ga je našla čistilka, ko se je brez uspeha poskušal s sušilnikom za lase dehidrirati do smrti. Sušilnik mu je nemudoma odvzela in mu prisolila tri pristne domače zaušnice, ki so pomagale reaktivirati nekaj lordovih sivih celic. Po dogodku se je Oven opravičil drugim uporabnikom sanitarij, ki sicer sprva niso razumeli, kasneje pa niti niso želeli razumeti, kaj pravzaprav počne. Od danes sta dva nekdaj njegova predala zopet prazna in na voljo spravljanju predmetov, ki se prijetno počutijo tudi v vodoravnem položaju.

Pozanimala sem se še, kako je z Lepo Vido. Pravzaprav mi več kot to, da je v interesu preiskave, da policija še nadalje vestno skriva njeno resnično identiteto, žal ni uspelo odkriti. Ker moram tudi sama spoštovati odločitev Policijskega prezidija, bom odslej Lepo Vido imenovala z njenim uradnim kodnim imenom Sladka Breda. Slednja je danes v času kosila že slovesno zaprisegla kot mednarodna škratolovka. Dolžnost uradno nastopi v ponedeljek.

Ste kaj utrujeni? Fej Danevé po preporodu okreva v zaprtem oddelku termo-nuklearnega zdravilišča brez imena in je dosegljiva preko elektronske pošte na svojem običajnem naslovu (ne omenjajte farmacevtskih proizvodov, sicer se boste znašli med izdelki iz sesekljanega mesa). Njeni otroci iz prejšnjih zaslonov so jo doslej že nameravali obiskati, a tega po naših podatkih še niso uspeli, sto riti. Menda čakajo na serviserja za kabelsko televizijo. Medtem je Ruski veleposlanik slovesno odprl prvi nadzemni tunel med Krasnosranjskim in Helsinki.

Ostanite še naprej znani in nas videnje.

Glu Pačapapou Glu Pačapapou (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo