RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Nove in nove in nove povezave Večna povezava.

Strokovnjaki se niso naveličali – Nam se je dremalo – Oni so odkrivali dalje – Osvežilni bonboni z okusom tune – Pogrešana želva našla lastnico za hladilnikom

Poročali smo že o najnovejšem odkritju Komisije za računanje verjetnosti, da je slap Savica nezakonski sin Kape Sante, ki izpričuje mnogo povezav – skratka, eno. Širno bralstvo je kljub našemu trudu obdržati najvišjo stopnjo objektivnosti izrazilo željo, da prenehamo z nesramnimi poskusi diskriminacije deprivilegiranih državljanov, zato ne moremo drugače, kakor da jih preprosto uslišimo in vam v slogu vse pravičnejše Domovine ponudimo vpogled v resnico skozi oči tipičnega predstavnika Društva ljubiteljev mladosti zunaj šolskih klopi.

Hkrati omogočamo vsem tistim, ki so se odločili muke, prebite ob knjigah, zamenjati za nedolžno žoganje pred blokom, trpinčenje malih živali in demoliranje tujih jeklenih konjičkov, da tudi sami spoznajo nekatera pomembna dejstva, ki so jih vse sodobne države doslej uspešno skrivale pred njimi in nami.

Odločili smo se, da tudi ljudem, ki so se odločili, da je izobrazba nevidni zapor, iz katerega ni mogoče uiti, omogočimo opaziti resnično vez med zvokom, ki ga dobro nabrušen nož povzroči med zdrsom tesno ob Reksovem mednožju, in zvokom, ki ga povzroča vzgojno varstveni zavod ob izdaji odločbe, da je spričo nezapolnjenih kapacitet stavba primerna le še za rušenje.

Dovolj besedí, naj govori ljubezen – ljubezen do signaliziranja.

Vse jasno, vse enako prazno.

Vse jasno, vse enako prazno.

Séde pop v helikopter pa pravi pilotu: »Sem slišal, da so v cmokih marelice.«

Pilot odvrne: »So, kadar sliv zmanjka.«

»Pa kako lahko sliv zmanjka,« se čudi pop, »ko pa se sezona v ogrevanih rastlinjakih nikoli ne konča. Haha ha, haha, haha, haha, ha, hahaha, haha, ha-h, h-ah, ha-ha, ha.«

Pilot se obrne k zadnjim sedežem in reče: »Gospod, da niste vi pretiravali z rakijo…?«

Pop hladno bevskne: »A, ti nis?«

Nato vzletita. Velika elisa se sprva le počasi zavrti, nato pa kmalu silovito pospeši, da kmalu uide očesu in nad našimi glavami zariše čaroben krog, ki spominja na krinolino ponorele balerine. Nato se ob naraščajoči glasnosti hrumenja motorjev helikopter (po domače »helihopter«; op.glup.) odlepi od tal in pop preneha razmišljati o svojem obisku na tržnici, temveč se osredotoči le še na to, kako so ti koledarji zmedeni, koliko truda zahteva ugibanje, kateri mesec je, nato pa še vsa ta imena in kar dva božiča.

Pod njima počasi novi kraji prehajajo v stare, kolone vozil se počasi premikajo na poti na vse strani sveta, premikajo se ovčice na pašniku in premika se marsikaj, kar se móre in kar se móra. Prava môra!

Pop mirno drema na zadnjem sedežu, zleknjen v položaj fetusa, s palcem v ustih, ko pilot pod seboj, na presenetljivo ohranjenem asfaltu, pred super-mega-kingsajz nakupovalnim središčem zagleda naslikano veliko črko H. Spodaj že nestrpno čaka dežurni kontrolor poletov in takoj, ko zagleda helikopter (po domače »čóper«, op.tup.), prične svojo značilno točko v parterju z dvema lučkama in s pomočjo signalov sporoča svoje želje bližajočemu se zrakoplovu.

Pilot nekaj časa opazuje signale in si s pomočjo znanja, pridobljenega v pilotski šoli, ter izkušenj, pridobljenih v desetletju svoje razburljive kariere, povsem brez muk razlaga kontrolorjeve signale.

Naenkrat se zdrzne in na ves glas pravi: »Hja, tole bo pa zadnjič, da sem za kosilo pojedel femidon.« Pop nemoteno drema dalje. Navsezadnje ne on, ne pilot nimata popolnoma nobene zveze z današnjim člankom. Ali pač?

Lenko Nedelič Lenko Nedelič (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo