RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Gojenje pritlikave zelene plesni, ki smrdi po kanalizaciji Večna povezava.

Kako vzgojiti pritlikavo zeleno plesen, ki smrdi po kanalizaciji – Kako skrbeti za pritlikavo zeleno plesen, ki smrdi po kanalizaciji – Kako se zabavati s pritlikavo zeleno plesnijo, ki smrdi po kanalizaciji – Kako se znebiti prevelike pritlikave zelene plesni, ki smrdi po kanalizaciji

Tokrat mi spet nihče ni pisal, zato sem si morala vprašanje zastaviti kar sama. Najprej se mi je vprašanje zdelo neumno in nanj pod nobenim pogojem nisem hotela odgovoriti, po nekajdnevnem prepričevanju pa sem se končno le vdala in se odločila napisati odgovor tudi na to vprašanje, čeprav je bolj neumne sorte.

Najprej vprašanje:

Kako naj vzgojim, oskrbujem in se zabavam s pritlikavo zeleno plesnijo, ki smrdi po kanalizaciji?

Nato odgovor:

Preprosto.

Pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, je ena najhvaležnejših sobnih rastlin, ki jih je človek do sedaj uspešno privzgojil na osnovi izredno smrdljivih divjih plesni. Rastlinica – ali raje cvetlica – raste na skoraj vsakem nekoliko vlažnem in starem kruhu, uvoženem siru, nepravilno shranjenih antibiotikih, na truplu majhne podgane, za ovinkom na glavni cesti do Šentvida, v štirinajst dni polnem pralnem stroju vseh boljših proizvajalcev, na uporabljenem robčku in tudi v praktikumu Cankarjeve naložbe, na strani 478, desni stolpec. Moja domača pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, raste prav v tej knjigi.

Najprej se bom seveda vprašala, kako pritlikavo zeleno plesen, ki smrdi po kanalizaciji, sploh pripraviti do tega, da bo rasla meni, meni in edinole meni, natančno tam, kjer bom hotela, in nikjer drugje, če ne, bo joj! Preprosto. Ker sta oseba in kraj znana, je potrebno postoriti le še vse, kar je potrebno, da se to stori. Poiskati je treba nekaj gnilega, smrdljivega in to ne sme biti politik. Najraje vidim, da se vzame kak vlažen ogrizek sadja, ki povzroča nastanek ogrizkov, kot je na primer jabolko, hruška ali cvetača, in se ga ožme nad izbranim mestom. Takoj za tem moramo na zasnovo bodoče cvetlice mastno pljuniti. Pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, je tako pripravljena na vstajenje.

Čez nekaj dni, ko knjigo odpremo, smo lahko presenečeni, kako je naša nova ljubljenka že napredovala. Tokrat ocenimo, če barva že ustreza opisu. Opis: zelena. Če je tako, potem je naša pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, na pravi poti do popolnosti. Počakamo še dan ali štiri in znova pokukamo v smeri našega deteta. Tokrat opazujemo kemijske učinke pritlikave zelene plesni, ki smrdi po kanalizaciji, na neposredno okolico. Tudi vsi ti učinki morajo ustrezati opisu. Opis: smrdi kot kuga. Če tudi to drži, smo lahko prepričani, da bo iz majhne pritlikave zelene plesni, ki smrdi po kanalizaciji, kmalu zrasla velika pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji. Čez nekaj dni ponovno odkrijemo mesto, na katerem se bohoti naša preljuba pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, in se pripravimo na poslednjo preizkušnjo. Tokrat moramo vzeti ravnilce – najraje vidim bebotrikotnik – in izmeriti velikost cvetlice. Seveda morajo vse mere rastlinice ustrezati opisu. Opis: širina: zelo majhna, dolžina: zelo majhna, višina: zelo majhna. Pri čemer moramo upoštevati, da »zelo majhna« pomeni »manjša od 12 m«. Če izmerjene količine ustrezajo opisu, smo lahko zadovoljni, kajti uspelo nam je vzgojiti pravo pravcato pritlikavo zeleno plesen, ki smrdi po kanalizaciji.

Aja, skoraj sem pozabila! Če katerakoli opazovana situacija da negativen rezultat po primerjavi z opisom, kar pomeni: če so kje neustreznosti, moramo celotni postopek ponoviti. Tega se lahko lotimo tako, da spremenimo izvor pritlikave zelene plesni, ki smrdi po kanalizaciji, ali pa poskusimo znova na drugem mestu.

Seveda se bom vprašala tudi, kako skrbeti za pritlikavo zeleno plesen, ki smrdi po kanalizaciji. Nič lažjega kot to! Ves čas ne storimo prav nič. No, tu pa tam lahko vržemo oko na mesto, kjer nam pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, veselo uspeva in se spominjamo, kako smo se zabavali, ko smo jo rojevali. Tudi kakšne prepotene nogavice lahko kdaj pa kdaj poveznemo na našo cvetlico, kar ji bo še dodatno vlilo volje do rasti. Skrb, da bi se pritlikavi zeleni plesni, ki smrdi po kanalizaciji, kaj pripetilo, je popolnoma odveč. Pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, nikoli ne gre ven v slabo družbo in se ne pretepa, tako kot slabo vzgojene perlagonije, ki venomer iščejo pretep.

Niti na to, kako se zabavati s pritlikavo zeleno plesnijo, ki smrdi po kanalizaciji, nisem pozabila, zato vam kar zdaj povem, da je to popolnoma preprosto. Enostavno sedemo poleg nje in ji pripovedujemo šale. Najlepše pri vsem tem je to, da pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, ne pozna niti ene, tako da ji lahko povemo na milijone starih šal z brado, pa bo to vedno enako zabavno, če ne celo bolj in bolj iz dneva v dan. Zabava s pritlikavo zeleno plesnijo, ki smrdi po kanalizaciji, je primerljiva z razburljivostjo spusta po stezi smrti brez certifikata tehnične ustreznosti, saj niti stalni gojitelj ne ve, kaj bo pritlikava zelena plesen, ki smrdi po kanalizaciji, storila v naslednjem trenutku. Je res izredno nepredvidljiva.

Pod nobenim pogojem pa vam ne nameravam povedati, kako se znebiti pritlikave zelene plesni, ki smrdi po kanalizaciji. To bi bilo krvoskrunstvo, mednarodni terorizem in višek nemarnosti, da ne omenjam še nehigieničnosti postopka in njegove nevarnosti za zdravje! Odgovor na to vprašanje si poiščite sami v kakšnem prejšnjem članku, ki se vam valja nekje pod kredenco.

Do naslednjič nasvidenje in srečno pot,

vaša draga

Metka Drevoredka Metka Drevoredka (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo