RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

ICE in drugi dodatki Večna povezava.

Naša življenja so zanimiva – Naše prenosne naprave so polne koristnih informacij – Nemudoma jih pričnimo posredovati naključnim mimoidočim

Gotovo vsi poznate najnovejšo svetovno pobudo, s katero lahko popolne neznance vključite v svojo zasebnost in to – kot glavni pobudnik in mnoge poslušne ovčice z velikim navdušenjem razglašajo po vsem Spletu – kar v trenutku, ko morda najbolj od vsega potrebujete ravno zdravniško pomoč, ne pa obisk neznanca.

Od ljudi, ki nam nudijo prvo pomoč seveda ne moremo pričakovati, da bodo o tem, da smo se prevrgli po zaledenelih stopnicah ali da smo se v stanju, neprimernem za udeležbo v prometu, prevrnili v obcestni jarek, nemudoma obvestili naše domače, če pa sploh ne vedo, kdo smo. Tudi reševalci nam bodo po najboljših močeh poskušali rešiti življenje, nam oskrbeti rane in poskrbeti za naše poškodbe, a v vlogo osebnega tajnika se bodo le stežka vživeli. Oh, ko bi v sodobnih državah vsaj imeli nekoga, ki bi imel pravico v primeru naše nezmožnosti ugotavljati našo identiteto in dolžnost o naši nezgodi obvestiti naše bližnje…

Ste slišali kdaj za policijo?

Res, tudi policisti imajo veliko dela. Zelo veliko. Včasih, na primer, organizirajo »večere odprtih vozil«. Kljub svoji prezasedenosti pa bodo vedno našli čas za svoje dolžnosti. Navsezadnje jim to nalaga zakon.

So pa trenutki, ko vsaka država odpove. To so trenutki, ko moramo svoje življenje in zdravje zaupati v roke naključnim mimoidočim. So trenutki, ko smo prisiljeni soljudem – poklicanim in nepoklicanim – brezpogojno zaupati. Zakaj jim torej ne bi zaupali kar vsega, kar imamo? Naj si postrežejo z vsebino naših žepov, z vsebino naše osebne prtljage! Naj za božjo voljo čim prej vzamejo v roke naš mobilnik, saj je spričo naše nezgode in nezavesti, ki je tej sledila, že več sekund popolnoma zapostavljen – gotovo so v njem shranjena elektronska sporočila, ki jih še nismo poslali naprej, in gotovo je v času naše »odsotnosti« prispelo kakšno novo, na katerega mora nekdo za vsako ceno odgovoriti.

In naj se nikar ne pozabijo iz naše denarnice poplačati za posredovano človekoljubno pomoč!

Med nami se je tako pojavil famozni ICE (če ga slučajno še niste srečali, ga poiščite na Spletu). Mi vam velikodušno posredujemo nekaj dodatnih predlogov, s katerimi bomo skupaj zelo hitro zelo izboljšali medčloveške odnose na tem vse srečnejšem planetu.

 

GIB

Kratica, s katero boste najditelju svoje negibnosti, povedali več, kot le to, komu naj zaupa, da ležite v mlaki krvi. Oznaka Great In Bed je dandanašnji informacija neprecenljive vrednosti.

 

HBH

Gotovo bo marsikaterega mimoidočega zanimalo to, kar skriva (in odkriva) ta kratica. Resnične vrednosti Has Big House se zlasti zavedajo lastniki nepremičnin v velemestih.

 

HAPS

Še ena priljubljena oznaka, ki bo zanimala mnoge naključne mimoidoče, ko se boste dušili z lastnim (ali tujim – mi ne diskriminiramo) bruhanjem. Has Additional Parking Space bo razveselila mnoge obiskovalce prireditev v mestnih središčih.

 

BMW, MERC, PORSH, LAMB, FER, LEX

Jasno in glasno govoreče kratice ne potrebujejo razlage, zaželen pa je naslov lastnika – aja, saj ste ga že vnesli. Pridni!

 

OOK

Ta kratica vam v nekaterih članicah Evropske Unije, zlasti pa v nečlanicah, lahko reši življenje. Brez šale! Only One Kidney bo naključne človekoljube odvrnila od tega, da si pri vas izposodijo ta pogosto redundantni organ. Če jo napišete takole »_OOK«, bo kar prva v imeniku!

 

CCN

Pod to zanimivo kratico zapišite čim več številk plačilnih kartic. Ne pozabite na kontrolne številke in datum veljavnosti! Mnogi »reševalci«-amaterji bodo veseli, da jim ne bo spet (!) potrebno odvreči najzanimivejše vsebine vaše denarnice. Kratica Credit Card Number bo odslej po vsej verjetnosti najbolj priljubljeno darilo po vsem svetu.

 

PWD

Kdo danes ne uporablja računalnika? Veliko zanimanje za podatke, označene s to kratico, boste morda zbudili že med sodelavci ali sostanovalci. Tako je, Password naj označuje vaša gesla za dostop do vseh osebnih računalnikov, ki jih uporabljate. K vsakemu geslu spada uporabniško ime. Je že poleg? Odlično!

 

SDTP

Med kraticami manj vitalnega pomena se je znašla ena, ki bo razveselila ljudi, ki čistijo straniščne školjke. V uredništvu Lažnivcev ne vidimo razloga, da Sits Down To Pee ostane v domeni nežnejšega spola. Kratica bo marsikomu prinesla vabilo na zabavo, na katero sicer nikoli ne bi bil povabljen.

 

Kot lahko vidite, je možnosti že zdaj več kot dovolj, seznam pa kljub temu raste iz dneva v dan. Tudi sami lahko dodate svoje (obrazložene!) predloge in z veseljem jih bomo vključili v centralni seznam, ki ga bomo odslej vodili prav tu.

Seveda kratice same žal nikoli ne bodo dovolj. Priporočamo vam, da imenike v svojih prenosnih »igračkah« izpopolnite, tako da bodo razumljive praktično vsakomur. Pomislite le na to, koliko različnih jezikov je ta trenutek v rabi po vsem svetu. Res je angleščina zelo razširjena, a kaj vas stane približna ocena verjetnosti, da se znajdete v delu sveta, kamor veliki rumeni M še ni vtaknil svojih lovk? Kratice bodo univerzalne, a smiselno bi bilo vse druge podatke prevesti še v kak drug jezik. Razmislite. Pripravljeni smo vam pomagati.

V nestrpnem pričakovanju raja na Zemlji,

Žarko Masslo Žarko Masslo (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo