RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Razvozlali skrivnost piramid! Večna povezava.

Po dolgih stoletjih je ugibanja konec – Velika skrivnost je pojasnjena – Presenečenje zlasti za ribiče, lovce, veterinarje, sodomiste, teologe, stomatologe, logopede, pedofile, filateliste, nogometaše, kleptomane, kontraparafridualiste in mlekarje

V Kairskem muzeju na prostem so lokalni arheologi s pomočjo kolegov iz Anglije, Francije, Nemčije, Italije, Irana, Izraela, Monte Carla, Monaka, Romunije, Kanade in Paragvaja končno povsem in v celoti razkrili resnico, ki se je več tisočletij neverjetno uspešno skrivala za piramidami ali kar v njih.

Odkar so pred več kot dvema tisočletjema naključni sprehajalci prvič opazili skupino geometrijsko sumljivo pravilnih geoloških pojavov v – takrat še – Dolini moljev, je skrivnost piramid razburjala in vznemirjala praktično ves svet. Domačini so kmalu po odkritju nenavadnih tvorb od Egiptovskega Zveznega zavoda za urbanizem ogorčeno zahtevali, naj se stanje v Dolini moljev za vsako ceno čim prej uredi, saj bi naj po zatrjevanju razburjenih lastnikov sosednjih parcel geološke tvorbe marsikomu povzročale hude preglavice. Najhujša izmed njih bi naj po trditvah staroselcev bila ravno dolga in široka senca, ki so jo ta velika oglata gorstva metala na bližnje enoetažne stanovanjske stavbe spalnih naselij ob Nilu zlasti ob svetlih dnevih. Hladna senca je v tiste vroče kraje prinesla novo grožnjo za zdravje: danes ji rečemo nahod, a stari Egipčani so jo imenovali krokodil-sova-motika-trikotnik.

Verjetno ni skrivnost, da prošnje sosedov piramid nikoli niso bile uslišane. Vmes je imelo tisto področje med Nilom in óno drugo geološko bariero na drugi strani – kakorkoli se ji že reče – zelo razburljivo zgodovino. Tam so se pretepali kar vsi po vrsti: Grki, potomci Grkov, sosedi Grkov, več ljudstev, ki nikoli niso poznala Grkov, ljubitelji Grkov, smrtni sovražniki Grkov in mnogi drugi Grki. Celo ljubitelji slanine poleg čaja so se tam večkrat ustavili; nazadnje na primer takrat, ko so od tam izganjali ljubitelje kislega zelja in klobas. Piramide so ves ta čas mirno stale v ozadju in nemo opazovale človeško dramo; tu in tam so sicer vrgle kakšno senco na sosede, sicer pa le pasivno vpijale bogato socialno dinamiko. Ko sta tam taborila brata Kralj in vsako noč plačevala runde pri Totem Kamenu, pa je dolina dobila svoje današnje ime. Pravzaprav je bilo to nekoliko kasneje – v slabem letu po njunem prihodu, ko je rodnost dežele na veliko presenečenje predelovalcev ovčjih čreves krepko narasla.

Za nedavno razkritje skrivnosti pa se imamo zahvaliti Češkemu arheološkemu konzorciju Prelepa Varšava, ko so pred le nekaj tedni člani njegove Roštiljske sekcije odkrili pomen zadnjega hieroglifa v seriji nepojasnjenih in s tem neovrgljivo razpletli skrivnost, za katero smo domnevali, da bo ostala večna.

Njihovi kolegi iz drugih držav sveta so bili zaprepadeni nad enostavnostjo rešitve: PIRAMIDAJ. Tisto, kar so vsi drugi egiptologi vsa stoletja do danes smatrali za presledek (morda za desni spodnji vogal okvirja?), je bila pravzaprav velika črka »J«. Presenečenje je bilo neizmerno, veselje nepopisno, zabava pa se je zavlekla pozno v noč.

Skrivnost piramid je tako letos po tisočletjih ugibanj končno razvozlana, znanstvenikom pa še vedno ni uspelo dognati, kdo jo je pravzaprav zavozlal.

Lenko Nedelič Lenko Nedelič (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo