RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Ah, ne že spet na današnji dan! Večna povezava.

Pregled minulih dogodkov, ki si z današnjim dnem delijo del datuma – Preverjeno aktualno, a brez trenj

 

505 pr.n.š.

Po večmesečni suši, ki je v dobrih treh letih zdesetkala večinoma poljedelsko prebivalstvo Mingurije, je izstradane prebivalce te komaj opazne Grške kolonije na obalah Majćine Guzice v Jadranskem morju zadela nova katastrofa, ko je veter s kopnega prinesel večmilijonsko jato mesojedih kobilic vrste olvezinka (hexopedosalto olvesinia). Za to trdovratno vrsto kobilic je posebej značilno to, da so spolno aktivne le vsakih štiristo let, ves preostali čas pa se spopadajo s temu primernim predmenstrualnim sindromom. Olvezinke živijo v povprečju štiristo let in dva dni. Po izračunih antičnih zgodovinarjev je poslednje Mingurce hitra smrt pravzaprav razveselila.

V dvajsetem stoletju je proizvajalec kozmetike iz čiste hudomušnosti ime te redke vrste kobilic uporabil za poimenovanje svojega higienskega paradnega konja.

 

311 pr.n.š.

Malo po marčevskih idah so Rimski zgodovinopisci skoraj ob istem času ostali brez papirusa, tako da se je v zapisih, nastalih v tednu, ki je sledil, ohranilo bore malo zanimivosti. Dva Sirijska ujetnika sta se zaposlila kot sužnja, ena koza se je poškodovala pri skoku čez pastirja, trije Galci so kašljali.

 

23 n.š.

Prebivalce Palerma, antične rimske utrdbe, je presenetil nenavadni dogodek, ko se je sredi mestnega trga na tleh nenadoma pojavil velik siv oblak, iz katerega je stopil Makko Rinkannen, finski izumitelj časovnega stroja. O podrobnostih dogodka žal drugega ne vemo, saj je večina prič izjavila, da niso videle prav ničesar, nekaj prič pa je izginilo neznano kam.

 

672 n.š.

4. marca leta 672, po koledarju, ki je bil tedaj v uporabi, pa 12. srednjega travna s čepico leta 402, je Franc III. Asimptomatski, takratni fevdalni vladar Svobodne kneževine Spodnji Duplek, s posebnim ukazom med svoje podanike razdelil rodovitno zemljo Zgornjega Dupleka, kar je njegovega brata Ferdinanda XII. Kontraindikacijskega, takratnega vladarja Od sonca razvajene grofije Trčove, spravilo v takšen krohot, da je v naslednjih treh tednih ob stalnem poskakovanju lastnonožno spremenil tok reke Drave, kar je skoraj poldrugo stoletje kasneje omogočilo gradnjo hidroelektrarn, v katerih še danes proizvajajo zelo fino umetno svilo, primerno za proizvodnjo prestižnega ženskega perila. Morda pa tudi ne.

 

1893 n.š.

Sir Anthony Gertrude Vindalew Mahoney Silverstone O'Shaven, britanski arheolog, je 6. maja 1893 med izkopavanji v Dolini kraljev takorekoč po naključju odkril, da ima njegova žena afero z najmanj dvema domačinoma, s katerima se je prav v tistem trenutku zabavala v njegovem šotoru. Lady Mary Jane Sylvestra Vindalew O'Fine Jussfyne Aye Didndooeyt je kasneje za domačinko, ki je delovala kot medij, izjavila, da ni storila nič posebnega, predvsem pa naj ne bi bila prešuštvovala, saj naj bi ji po njenih besedah oba lokalna kamnoseka zgolj pomagala prestaviti moževo pisalno mizo na drugo stran šotora, vendar pa so se vsi trije pri tem po nesreči spotaknili ob kamen, ki se je skrival v pesku, in čezenj padli na tla, kjer jih je gole odkril Sir Vindalew in si dogodek popolnoma nepravilno razlagal. Goloto vseh treh pa je Lady Vindalew pojasnila kot golo naključje.

Ko so kasneje kamen odkopali, pod njim niso našli ničesar posebej zanimivega, predvsem pa nič takšnega, kar bi se splačalo prodati zbirateljem magnetov za prah.

 

1978 n.š.

Po zahtevni akciji je na današnji dan v popoldanskih urah leta 1978 načelnik Policijske postaje v Pêsovcih na svoje veliko začudenje v kletnih prostorih Društva prijateljev mladine iz Kukavcev našel sedemindvajsetletnega Radislava U., pogrešanega dvanajstletnega izseljenca, sicer pa osemletnega prvaka v lahki matematiki, za katerega so domnevali, da je bil ugrabljen, njegovi ugrabitelji pa naj ne bi bili pismeni in naj ne bi znali uporabljati telefona. Še mnogo bolj presenečena pa sta bila njegova starša Piksnoljub in Jurimsama U., a gotovo je bil najbolj presenečen nemški državljan Wickwam Hinterstehen, najemnik Radislavove nekdanje otroške sobe, v prostem času Nemec.

Presenečenja je bilo kmalu konec, ko so le dan kasneje objavili tako imenovano Roza knjigo, v kateri so bile črne koze kot posledica ukrepov zmanjševanja stroškov v Domačem zdravstvu s strani ministra razglašene kot »ozdravljive brez posebnega truda«, nakar se je Radislav izkazal kot tipična izjema od te nove ugotovitve. Gospod Hinterstehen je na svoje vnovično presenečenje kasneje z veseljem podaljšal najemno pogodbo.

 

Od treh šolark, ki so špricale pouk in posedale v Bubleguz baru, preslišal

Alta Knabe Alta Knabe (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo