RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Izpustili ribiča, osumljenega lova v tujih vodah! Večna povezava.

Oconjenost terjala prve žrtve – Valovanje vodi v skušnjavo – Voda slana, mokra, izmuzljiva

Puran, 44. jaguar, malo prej – policistom Mokre policijske enote v Puranu po neuspešni uvodni preiskavi dogodka nazadnje ni preostalo drugega, kot da Ignaca Hadrignana, puranskega ribiča, katerega imena zaradi interesov preiskave ne želijo razkriti, izpustijo na prostost brez ovadbe.

Po temeljiti preiskavi, ki je Posebno enoto za boj z ribiči in prav tako Posebno enoto za srdit boj z neplavalci zaposlovala skoraj dvanajst minut čistega delovnega časa, je vodja mešane ekipe specialistov za ribarjenje in podobne dejavnosti osnutek poročila enostavno vtaknil v uničevalnik dokumentov, saj mu je bilo po njegovih besedah preveč nerodno zaradi števila manjkajočih vejic.

Tudi večino forenzičnih dokazov je bilo žal potrebno zavreči, potem ko je ekipa forenzikov ves dopoldan preiskovala tridesetmetrski gliser, za katerega se je že pred tem nedvoumno izkazalo, da ni v prav nikakršni zvezi s preiskovanim dogodkom. Tako je strokovnjakom nazadnje ostala ena sama vrečka za zbiranje materialnega gradiva, ki pa je bila nekoliko premajhna za obe vesli. Nepravilno zbrano dokazno gradivo so še pred koncem delovnega dneva komisijsko sežgali. V Primorju se je namreč že pričela sezona piknikov.

Osumljeni ribič se je med postopkom branil z rokami, a tudi z izjavo, da je res plul le nekaj navtičnih centimetrov od večno valoveče pomorske meje, vendar dodaja, da je imel tedaj vse mreže pravilno dvignjene nad morsko gladino, kot v svojih internih aktih zahteva Soseda. Po ribičevih izjavah naj bi ribe kar same poskakale iz utesnjujoče ekološke cone v varno zavetje mreže, ne da bi on sam k temu kakorkoli pripomogel. Dodaja še, da ga je to nepričakovano dogajanje pravzaprav izredno prestrašilo.

Na očitke pristojnega organa, ki morske širjave neprestano optično nadzoruje iz obalne kavarnice, da naj bi mreže v tistem trenutku v nasprotju z izjavami osumljenca in petih prič vendarle bile potopljene v morje, pa ribič odgovarja, da je tedaj dejansko poskušal zablodele ribe vrniti nazaj v njihov vlažni dom.

Osumljene ribe – skuša, dve tuni, orada in še mladoletni ugor, katerih imena, priimki in poštne številke so nam ostali neznani – so se branile z molkom, prav tako prisotna skupina sardin pa je tekom postopka postala tako nemirna, da preiskovalnemu sodniku ni preostalo drugega, kot da jih odstrani iz razpravne dvorane. Konec preiskave bodo sardine tako dočakale v priporu, vendar pa jih mora preiskovalni sodnik najkasneje v treh dneh obravnavati v skladu s Tržaško omako.

Z izpuščenim ribičem smo govorili tudi pred poslopjem Okroglega sodišča v Puranu, kjer je za naš spletni časnik ponosno dejal, da obžaluje nesposobnost organov pregona ter da smo vsi mone.

Lenko Nedelič Lenko Nedelič (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo