RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Prazniki znova neizbežni Večna povezava.

Šok! – Sok? – Ne, šok! – Kakšen šok? – Precejšen šok! – Precejen sok?

V boleči neizbežnosti praznikov in spremljajočega prazničnega vzdušja tudi Mi ugotavljamo, da se nam tudi letos ne bo uspelo izmuzniti v naslednje leto brez voščilnic in daril.

Resnica je manj dramatična – ljubimo darila in neverjetno radi prejemamo voščila, zato ste vsi bralci vljudno vabljeni, da nas zasujete z darili in voščili, mi pa se vam vnaprej zahvaljujemo z osebnimi sporočili članov uredništva.

Gremo po abecedi (če dovolite – op.abec.).

 

Lenko Nedelič

Želim si prenovo garderobe, tako da vas z vso iskrenostjo, kar je premorem, vabim, da me povabite v ustrezno trgovino, kjer bom poskrbel za vašo, s trdim delom zasluženo božičnico. Naših očitno ne bo – tudi letos sta Žarko in Sedmerec pognala sadove naših žuljev v spletnih stavnicah. Očitno nikoli ne bosta razumela, da so nekatere nacionalne lige pač v rokah organiziranega kriminala.

Kaj pričakujem od novega leta? V mislih sem imel nekaj dvodelnih oblek – iz zanesljivih virov sem izvedel, da se dvoredno zapenjanje brez najmanjšega dvoma vrača na modne piste, pa tudi v naše omare. Že čutim veselje na obrazih vas, ki manj redno prevetrite svoje omare, in vas, ki imate veliko klet, čutim pa tudi veliko razočaranje, ki postopoma prerašča v bes, v vas, ki ste morda prav pred kratkim obupali nad možnostjo, da skoraj pozabljena garderoba, s katero ste briljirali pred desetletjem ali več, vendarle doživi svoj come-back.

Svojo telefonsko številko pustite v uredništvu – nakup lahko opraviva tudi v evrih. Srečno!

 

Alta Knabe

Neverjetno je, kako ste vsi vi mladi mladci in mladenke razvajeni. Ko sem bil jaz mlad, smo imeli eno samo darilo pa še tistega smo si ves čas bratsko delili, dokler se oče niso utrudili ali dokler ni šiba od redne rabe razpadla. Edino stvar, ki sem jo res kdajkoli dobil v dar in na katero sem še danes ponosen, sem dobil v Budimpešti od lahkega dekleta, vendar pa je cena mazila s katerim sem se darilca znebil krepko presegla njegovo vrednost. Ne morete si misliti, kako sem razočaran nad vami in vašim materializmom! Na mojega ste preprosto pozabili!

 

Nadebudni mladi avtor

Senca zime je dlje kot teden dni grozila, da bosta ona (osebno) in mraz (po njenem nalogu) nepopravljivo pokvarila vse praznične dni. Zdaj pa že vsi vemo, da bo dobro počutje, ki izvira iz nas samih, kot vroča lava prodrlo na površje in odgnalo temne, hladne in turobne misli ter jih nadomestilo s sončno radostjo, ki se bo – nalezljiva, kot je – prelivala med nami, kakor smehljaj z obraza na obraz, kakor objem s telesa na telo ob snidenju s sorodnikom, ki ga nismo videli celo večnost, kot poljub z ustnic na ustnice med ljubljenima osebama.

Zima nas ne bo začarala, mi bomo začarali njo.

 

Drahma Tik

Dedek Mraz: »Kaj je, Drahma, mi ne boš nič pisal?«

Drahma Tik: »Pisala! Že pišem. Upam, da razumeš dialog kot pripovedno sredstvo.«

Dedek Mraz: »Kako, da ne. Ho-ho-ho! Jaz sem vendar doma v dialogih!«

Drahma Tik: »O, tega se pa dobro zavedam.«

Dedek Mraz: »Priden.«

Drahma Tik: »Pridna.«

Dedek Mraz: »Saj res, ti si zdaj fantek. Kaže, da imam v mislih zastarel seznam.«

Drahma Tik: »Pa te ni zmotilo, da skoraj že vse življenje med željami naštevam nove barvne svinčnike, plišaste živalce in brezkončno ljubezen namesto piva, piva in piva?«

Dedek Mraz: »Ni res, da si vsi fantki želijo le pivo, tudi mnogo deklic se ne brani zlato-rumene naslade.«

Drahma Tik: »Joj, da ne bo kdo tega narobe razumel.«

Dedek Mraz: »Ne bo! Vsi bralci Lažnivcev so preveč pridni za kaj takega.«

 

Glu Pačapapou

Oh, moji ljubi oboževalci! Nerodno mi je, ko tako stojim pred vami skoraj razgaljena. Razkrita duša po kakovosti, včasih pa tudi po količini, presega telesno goloto. Striptiz morda obvlada skoraj vsaka pol-legalna turistka, a za iskreno odkrivanje lastne duše je potrebno nekaj več. Potrebna sem jaz. Vsem želim zdravja in veselja! In ne pozabite name!

 

Metka Drevoredka

Ne pozabite tudi zaliti dreveščka! Vendar pozor! Ni vsak božični drevešček primeren za zalivanje. Če si smem sposoditi pravilo Thomasa Alve Edisona: potreba po zalivanju je geometrijsko obratno sorazmerna s stopnjo elektrificiranosti jelkastičnega spremljevalca božično-novoletnega prazničnega obdobja.

Sama prisegam na plastiko in zalivanje prisotnih. V ta namen že od pričetka šolskega leta v svoji vlažni in temačni kleti hranim osemindvajset steklenic penine, postavljenih na glavo, saj si neizmerno želim pričakati rojstvo odrešenika in menjavo letnice z velikim pokom. Prav rada bi vam zaupala še kaj v zvezi z vrtnarjenjem v tem letnem času, a me kličejo moje žejne »rastlinice«. Počasi in s pametjo pa boste srečni in zdravi tudi v prihajajočem letu!

 

Kommé Nießt

Za vse vas, dragi bralci, prelepe bralke, imam namesto običajnih sezonskih floskul, s katerimi prav gotovo ne bodo skoparili moji sodelavci, en sam dvobesedni izraz: davčna oprostitev. Naj vam polepša prihajajoče leto! Če pa ne bo šlo, pa veliko zdravja, veselja, uspehov v zasebnem in poklicnem življenju ter koš poljubčkov!

 

Filmo Füll Ik

Nimam časa, to je sezona premier. Želje pa imam: želim si več gneče v kinodvoranah – filme že imam rad, a teme in samote me je kljub temu strah. Pa več izraelsko-francoske in romunske produkcije prosim; vi še niste naveličani barv?

 

Mama Leone

Približno 400 gramov nojevega stegna razpolovimo, da dobimo dva zajetnejša zrezka (dve osebi sta lahko ljubezni lačen par, kajne?). Kvašo pripravimo iz treh žlic sezamovega olja, dveh žlic temne sojine omake, izravnane čajne žličke popra in prav tolikšne količine mletega ingverja. Če ste bolj pogumne sorte, dodajte še žlico (največ dve) balzamičnega kisa in čajno žličko trsnega sladkorja; v slednjem primeru kvašo dobro premešajte, da se sladkor v celoti raztopi. Meso dobro prepojite s pripravljeno zmesjo in pustite čez noč v hladilniku na temperaturi med 4°C in 8°C.

Meso na hitro popecite na srednjem do močnem olju – največ štiri minute na vsaki strani (pri debelini dveh do treh centimetrov), nato prestavite v ogreto posodo. Nikar se naj ne ohladi! V isti ponvi prepražite na kolobarje narezan por (pol belega, pol zelenega dela), zalijte s črnim vinom in pustite da povre. Preostalo omako zgostite s sladko smetano, nato za borih 5 minut vrnite meso v posodo, da se dodobra pregreje. Zaključujte na znižani môči.

K »nojčku« lahko postrežete na hitro popraženo zelenjavo (jaz to počnem na zeliščnem maslu): korenček, mesnato rdečo papriko, paradižnik (brez koščic – lahko tudi na soncu sušeni paradižnik) in mlade koruzice v storžih. Za prilogo od srca priporočam njoke ali krompirjeve svaljke. Vino? Črno, seveda!

Dober tek in vse lepo v novem letu!

 

Rok Etsky

Ne morem drugače, kot da priznam, da sem ga pričakoval. V dnu duše sem čutil, da prihaja. Ne slutil, skoraj oglušel sem v sprva pritajenem, nato pa v bolj in bolj naraščajočem hrupu bližajočega se konca leta. Običajno me prične stiskati okrog srca nekje med Dnevom varčevalcev in poslednjim škorpijonom, nato pa se vznemirljiv občutek le še stopnjuje. Svoj vrhunec doseže nekje okrog prvega zimskega dne. Letos nas je v obdobju neposredno pred tem odločilnim mejnikom presenetil novi letni čas in presenečenost smo tokrat delili z meteorologi, čeprav njih ne preseneti prav nič več (manj pa tudi ne – op.meteor.). Naj bo to prvi od mnogih zimladnih božičev!

 

Neznanec z železniške postaje

Res si nisem predstavljal, da vas bo moje golo telo tako zmotilo. Bi bili vsaj tako prijazni, da mi v tem mrazu in vetru vrnete plašč?

 

Žarko Masslo

Kot kaže, bomo leto zaključili v plusu. Nekaj korporacij je skoraj do zadnjega čakalo z izplačilom dividend, a nazadnje so vse bile dovolj prijazne, da nam ne bo treba pretirano zapletati računovodskih izkazov za fiskalno leto 2006. Od Dneva mrtvih dalje me sodelavci sprašujejo, kako bo z božičnico letos, in od Dneva reformacije dalje jim – kot kaže, neuspešno – razlagam, da je do božiča še daleč. Zdaj (!) je pa ta praznik končno pred vrati, a uredništvo ni sposobno več pravilno funkcionirati. Po eni strani me to malo moti, po drugi pa zdaj vsaj lahko jasno povem, da božičnic ne bo. (KAJ!? – op.ur.) Šala. (ti bom že dal šalo! – op.šal.) Seveda bodo! Vsak si je zaslužil vsaj eno.

Nič. Kaže, da moram sam napolniti kuverte. Vsem vesele praznike in srečno novo leto!

 

Sedmerec Brez Vratarja

Leto se izteka, vino izteka, če ste se odločili za pozne koline, odteka še marsikaj drugega. Mi smo zadovoljni adovoljni dovoljni ovoljni voljni oljni ljni jni ni i. Ni konec sveta, le konec leta, a tej drobni razliki navkljub smo srečni in veseli, da smo lahko vsaj nekaj mesecev tega zanimivega leta preživeli v vaši družbi. Ste bili vi v naši? Ste preživeli?

Takšni časi so, da vsak človek potrebuje sočloveka, ne le drugega človeka, marveč sočloveka. Veseli nas, da ste bili naši soljudje – naši sočloveški posamezniki. Na zdravje!

Sedmerec Brez Vratarja Sedmerec Brez Vratarja (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo