RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Čokolada ni banana Večna povezava.

Dan iz življenja nekega sanitarnega inšpektorja – Po resničnem dogodku

Bilo je lepo jutro. Bilo je čudovito, enostavno popolno jutro. Bilo je eno tistih juter, ko te ima, da bi šel na cesto, jodlal in brcal mimoidoče.

Ura je bila 7:30 in sonce se je že upiralo v rešetke kletnega stanovanja Johnyja Scheißfüllerja, privatnega sanitarnega inšpektorja, specializiranega za restavracije s prehitro hrano. V postelji se je pretegnil kot zavaljen maček, ki je za večerjo pojedel preveč Kitekata, pomešanega s Cezarjem. Očitno je spet sanjal o uslužbenkah pri Donaldu, saj je bil madež na rjuhi še vedno moker.

Vstal je, malo se mu je zavrtelo – po vsej verjetnosti zaradi njegovega dobrega prijatelja Jacka Daniela, ki je bil zvečer na obisku – in kar naenkrat mu je neko budalo postavilo tla pokonci. Zaklel je, se prijel za razbolel nos in ponovno vstal. Odmajal se je v kopalnico in se posral v bidé, kar je opazil šele, ko si je hôtel v straniščni školjki umiti zobe. Z največjim odporom je počistil drek iz bidéja in tega takoj za tem spet pobruhal.

Ko je končal v kopalnici, je šel v dnevno sobo in si prižgal televizor. Slučajno je preklopil na poskusni satelitski program TV Domovina, kjer je Boštis Rompitar ravno razlagal prednosti frajtonarice pred klavirsko harmoniko. Johny, ki prej še ni skozlal vsega, kar mu je ostalo v želodcu od prejšnjega dne, je sedaj to storil. Po vsaj zasilnem čiščenju zaslona televizorja se je oblekel in odpravil v pisarno. Tam ga je že čakala tajnica.

»Zdravo, Mary,« jo je pozdravil in vrgel klobuk proti obešalniku, a je namesto tja odletel skozi okno. »Kaj sporočil?«

»Ja, od Donalda so klicali.«

»Že spet?! Kaj za hudiča je pa zdaj narobe?«

»Popravilo ene njihovih restavracij v kateri ste izvedli inšpekcijo, je še zdaj v teku. Pravijo, da je potres božja milost proti temu, kar ste naredili vi. Če ne boste plačali računov, vas bodo, so rekli, servirali kot glavno jed novega ‘Johny's’ menija.«

»Pha, kar naj grozijo! Meni nihče nič ne more,« je rekel z glasom, ki ni trpel ugovarjanja, ter ponosno zavihtel glavo na drugo stran in ob tem z njo razbil šipo na vratih.

V bolnišnici so mu iz glave pobrali drobce stekla ter mu zašili štiri centimetre dolgo rano na čelu. Malo za tem ga je poklicala Mary in mu predala sporočilo nekega Mortimerja Štrapacla, ki je pri Bumber Bingu namesto naročenega bananinega dobil čokoladni milk-shake, v katerem je po vrh vsega plavala mušica. Johny se je takoj odpravil na Main Street 9, kjer se je takrat še nahajala ta restavracija. Ko je prispel, mu je nasproti že prišel Mortimer z milk-shakeom v roki.

»Pokažite mi dokazni material,« je brez pozdrava ukazal Johny. Prijel je milk-shake in se polil po hlačah.

»Sranje! No ja, saj sem pravzaprav videl dovolj. Ostanite zunaj! To lahko postane nevarno, gospod Štrapacl.«

Potegnil je pištolo magnum 44, se vrgel skozi vrata in dvakrat ustrelil v strop. Reklamna tabla, ki je padla na stekleni bar in ga popolnoma demolirala, kot po čudežu ni poškodovala nikogar. Ljudje so se v paniki poskrili pod mize, nekaj jih je celo skočilo skozi zaprta okna. Uslužbenci so takoj začeli jemati denar iz blagajn.

Johny je spustil pištolo.

»Ne, ne, jaz nisem ropar. Sem inšpektor Johny Scheißfüller. Vse bo v redu, če boste sodelovali.«

Če so bili ljudje prej panični, jih je zdaj nekaj padlo v komo drugi pa so dobili napade zelo podobne šizofreničnim, saj so Johnyja zelo dobro poznali iz medijev.

V lokalu je nastal splošen nered: vse povprek so letele mize in klopi, šipe so se razbijale ena za drugo, svetlobne reklame so v šopih isker padale na tla, Johny pa je odšel umikajoč se letečim predmetom proti pultu in od prestrašenega uslužbenca zahteval bananin milk-shake. Ko ga je dobil, je odšel neopažen ven in v množici poiskal Mortimerja.

»Tule je vaš milk-shake. Moj honorar je sto petdeset dolarjev plus stroški nakupa.«

Mortimer je brez besede plačal in naslednji trenutek izginil.

Johny se je z avtomobilom zadovoljen odpeljal v večerno zarjo. Za sabo je pustil še en uspešen dan, a čakali so ga novi in tega se je Johny zavedal, vse dokler ni na neki črpalki nerodno odvrgel cigaretni ogorek.

Drahma Tik Drahma Tik (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo