RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Prvo letalo z nadvidno hitrostjo prebilo vidno polje! Večna povezava.

Senzacija! – Japonski strokovnjaki izdelali prvo zračno plovilo, ki leti hitreje od vida! – Dokončne zmogljivosti še odkrivajo – Svetovna znanost šokirana – Relativnostna teologija na majavih temeljih – Kubanska rdeča pesa po 180 € za kg

Naš dopisnik iz dežele vzhajajočega testa, Ihbin Stupit sporoča: »Nedelja, 35. janufeb, letos – sedim v sobi, poslušam rok, spomnim se Beethovnovih nog, nenadoma pa mi v dnevno sobo pade Japonec.«

Japonski tehnologi so že pred leti pričeli z raziskavami na področju vida in ugotovili, da se skoraj vse vidi. Tehnologija, ki so jo pri tem razvili, je za sodobno svetovno znanost pravi skózilom (breakthrough; op.kak.sem.pado.). Prvič v zgodovini človeštva je neka stvar, ki je v celoti plod človekovega dela, nevidna in nezaznavna (z izjemo demokracije; op.prof.krad.čas.).

Japonski strokovnjaki za poljedelstvo in ribolov so že davnega leta 1993 pričeli s pripravami na razvoj nevidnega seminarja lokalnih poljedelcev. Še istega leta so izdelali prvi nevidni ljubezenski zmenek. Poskusni par je bil navdušen nad senzacionalnim pristopom k sočasnemu sobivanju dveh harmoničnih duš v dveh tesno prilegajočih se telesih. Po besedah člana nadzgornje komisije sta se zaljubljenca sprehajala po najbolj prometni ulici v Tokiu skoraj ves dan, ne da bi ju karkoli posebej oviralo.

Zaradi neprimernih vremenskih razmer in padca jena po stopnicah so morali nadaljnje poskuse za pet mesecev prekiniti, tako da jim nazadnje vendarle ni uspelo izdelati nevidnega seminarja, kar je bila njihova izvirna ideja, zato pa se je nad novo tehnologijo navdušilo obrambno ministrstvo in v slabih treh urah prevzelo sponzorstvo in nadzor nad nadaljnjimi raziskavami.

Tako so v dveh tednih izdelali nevidno metlico za stepanje beljaka in nadvidni (kot so izdelek takrat izvirno poimenovali) bajonet. Nedolžni državljan Severne ali Južne Koreje na službenem potovanju ni nikoli izvedel, kaj ga je pokončalo. Njegova žena je kasneje za lokalno revijo o radiatorjih izjavila, da je preprosto nad dúšena.

Stvar je postala resna in vpletle so se Združene države Anemike. Zahtevale so izročitev načrtov za nadvidno tehnologijo in, kot je že v navadi, zagrozile z vsem dobro znanim poskusom okupacije, ki ga spremlja zdravju nevaren ognjemet. Japonska vlada na ultimat ni odgovorila, atomska bomba, rezervirana za Hirošimo 2, pa je kar čez noč izginila. Naslednji dan je predstavnik Japonske armade v sporočilu za javnost razodel, da so v svojih skrivnih laboratorijih uspešno zaključili razvoj prvo nadvidne atomske bombe. Še isti večer pa je neznano kam izginila tudi ta in hkrati z njo nekakšna »koreja«.

Šele letos pa so japonski tehnokrati pripravili resnično presenečenje. Četrtega janufeba so svečano odprli bife v starem delu Kawasakija. Ob tej priložnosti je Kabubijevo gledališče uprizorilo Nebeško komendijo, v naslednjih dneh pa je šlo vse kot po maslu. Otvoritev trgovine s spominki v samem središču Tokia je imela sicer le neznaten uspeh, a je bil pravi šok pravzaprav tik za vogalom: trafika z arabskim revijalnim tiskom. Ob koncu tedna so nato splovili nevidno letalonosilko Matsujaki Gnilikaki, vendar so jo v soboto že pogrešali. Izgubila naj bi se bila na tajni nalogi nekje v Indrijskem oceanu.

»Spoznamo jo lahko le po vdolbini v morski gladini, trenutno pa žal nimamo denarja za iskanje luknje v vodi,« je dejalo ministrstvo za pomorstvo, ribolov in prelaganje dela na kasneje.

Le pred nekaj dnevi pa so v mestecu Peitong končali gradnjo letala, ki leti hitreje od zvoka in celo hitreje od slike. Letalo, sedaj še z nekomercialnim imenom Cowdung, je prvo nadvidno letalo na svetu – prvo letalo, ki leti hitreje od svoje slike. Pravzaprav brez hudih naporov doseže takšno hitrost, da dejansko že pristaja, ko ga lahko še vedno opazujemo pri vzletu. Tako je težko vedeti, kje se v nekem trenutku dejansko nahaja: v Frankfurtu na Gmajni ali v Sidneyu na oni drugi reki. Tako je nemogoče na enostaven način ugotoviti, ali tašča prihaja ali odhaja, in smo tako prisiljeni v lepo vedenje štiriindvajset ur na dan.

Japonskim rudarjem pa smo lahko izredno hvaležni za takšno hitro, sodobno in udobno ter – da ne pozabim – tudi izredno drago letalo, s katerim bodo mnoge letalske družbe z vsemi svojimi potniki vred imele veliko veselja, kadar bo seveda mogoče vedeti, kje se letalo pravzaprav nahaja.

Glu Pačapapou Glu Pačapapou (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo