RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Note sem in note tja Večna povezava.

Kako kaj vaša moda? – Ste modni? – Vsakomur nova moda!

Z naraščajočim veseljem vam, preljube bralke in predragi bralci, sporočamo veselo novico, ki bo posebej razveselila vse modne. Modne navdušence – da ne bo pomote.

Res se vračajo tudi ozke hlače, a nikakor ne bodite v skrbeh za svoja moda. Prehiteva jih namreč zelo drugačna modna pogruntavščina – gotovo ste jo opazili. V polpretekli zgodovini so med modnimi dodatki prevladovale raznobarvne rutke, izdelane iz različnih materialov in prav tako, če ne še bolj, raznolika pokrivala, pa seveda kravate (pri močnejšem spolu), a tudi denarnice, rokavice in drugi izdelki iz usnja. Danes so valovi preko morja prinesli modno posebnost, ki smo jo doslej poznali zelo drugače.

Med nami so note. Hrumeče in doneče, pritajene, komaj slišne, osebne, javne, posredne, neposredne, takšne in drugačne, celo protestne in demonstrativne – note so brez dvoma tu!

Ker Lažnivci nismo od lani, se tej skoraj evforiji pridružujemo tudi sami. Žal vam ne moremo postreči s fotografijami, še manj s posnetkom z modne revije, nimamo niti enega samega zvočnega posnetka izkušene svetovalke za modne z motečim narečjem. Proračun nam ta trenutek preprosto ne omogoča tako sofisticirane opreme, edini risar, ki je bil v preteklosti pripravljen sodelovati z nami, pa še ni zaključil prestajanja zaporne kazni. Tako vam žal lahko ponudimo le dva kroja, pri čemer pa srčno upamo, da poznate koga, ki si bo lahko z njima kakor koli pomagal. Morda pa ste celo sami dovolj stari (čudovito zreli; op.prof.fil.), ustrezno izšolani ali pa preprosto nadarjeni za upravljanje s šivalnim strojem ali vsaj s šivalnim priborom.

Nevtralna nota za razne priložnosti.

Nevtralna nota za razne priložnosti.

Prvi kroj je dovolj splošen, da ga je moč uporabiti tako za formalne dogodke, kot tudi v prostem času. Nevtralna četrtinka bo zadostila mnogim namenom – lahko je visoka ali nizka, dolga ali kratka. S svojo mogočnostjo in prijetnim časom trajanja bo zadostila tudi najstrožjim protokolarnim pravilom. Prepustite jo domišljiji.

Ostra nota za posebne priložnosti.

Ostra nota za posebne priložnosti.


Drugi kroj je namenjen situacijam, kjer se od vas pričakuje določena ostrina – bodisi zato, ker je bila izzvana, bodisi zato, ker ste vi tako želeli. Zvišana šestnajstinka bo svoje mesto našla na izbranih dogodkih. Ima moč šokirati in obenem moč sogovornika na hitro preglasiti ali mu celo zapreti usta. A pazite! Uporabljajte jo zmerno in – če je le mogoče – prvi.


Kakor koli se boste odločili, mi-mi-mi-mi-miii smo z vami. Zapojmo vsi skupaj vsak svojo noto!

Žarko MassloŽarko Masslo (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo