RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Katastrofa v Malem mistu Večna povezava.

Kako sploh lahko kršitve katastrske tajnosti nimajo zveze z nečim drugim – Kdo naj sploh še verjame, kaj je res, kaj ni res in kaj je milost božja?

Užaljeni bralci tožijo novinarja Lažnivcev, mojega domnevnega kolega, zaradi obrekovanja, klevete in neavtorizirane antipropagande: »Zahtevamo, da novinar Piso Bejžgasrat v nedeljo, 27. aqrila, ob 14. uri in 16 minut v Domu krajanov v Zgornjem Ravnem pesku ob Bistrem potoku pred dvanajstimi naključno izbranimi apostoli stori izredni obredni samomor s samoamputacijo levega kolka.«

Po besedah predsednika krajevne skupnosti Zgornji Ravni pesek ob Bistrem potoku je omenjeni novinar o kraju, na katerega so vsi krajani očitno izredno navezani, izjavil precej reči, ki naj ne bi bile resnične. Ravnopeščane pa je najbolj zmotilo, da kolega Bejžgasrat v članku o Ravnem pesku ob Bistrem potoku, ki smo ga objavili – uh, dolgo nazaj – ni dovolj natančno navedel datuma ustanovitve Ravnega peska in da je napačno navedel ime in priimek soustanovitelja Peska. Kako sem jezna!

 

»Mi hočemo kri!« lajajo Ravnopeščani

A karavana je že crknila. Res so mi na predstavništvu Svetlo roza križa v Bistrem potoku povedali, da v Ravnem pesku že od leta gospodovega 1873 ni bilo organizirane krvodajalske akcije, ki bi imela za rezultat pridobitev prepotrebne krvi, temveč je šlo večinoma (ali vedno, kot temu rečejo poklicani) za slabo organizirane vaške pretepe in klanje na črno, pri takšnem početju pa ne gre pričakovati, da bo sodelovanje na akciji potekalo v smislu, ki ga ta nosi že več tisoč let: humanitarno in v zdravem delovnem vzdušju.

S krvodajalnih akcij so krajane običajno vse polomljene in poklane vozili in nosili v bližnji Bistri potok, kjer so jih bili veterinarji tamkajšnje mesnice primorani zdraviti in jim organizirati prenočišča za čas neusmiljene bitke, ki se je bila med tem bíla v Ravnem pesku.

Zahteve krajanov so torej utemeljene in predsednik Odbora za organiziranje krvniških akcij in drugih vrst nasilja, Pazmal Trolagre, dr. psih., je že vpisal ime Ravni pesek v svoj rokovnik in je pripravljen sodelovati z okupatorjem.

Ob tem bi rada opozorila vse krajane Ravnega peska, da bo krvodajalska akcija potekala od 28. do 30. aprila vsako leto in sleherni dan od 8. do 16. ure v Domu krajanov Zgornji Ravni pesek ob Bistrem potoku za abonma rdeči in izven. Vsak darovalec bo prejel značko mladega krvodajalca in obvezno malico (kranjska, žemlja in komplot). Vljudno vabljeni vsi toplokrvni krajani s krvjo krvnih skupin, ki so danes v medicini dovoljene.

 

»Zahtevamo opravičilo in popravek napačnih podatkov, sicer vas bomo poslali poštno boleče!« nadaljujejo svoje zahteve Zgornjeravnopeščani

Kar se tiče zahtev, priznavam, da so zgornji ravni peščenci dokaj natančni in očitno tudi dobro poučeni o tem, kaj si lahko privoščijo, ne da bi jih bile primorane navidezno bombardirati enote Združenih Nerod. Ko pa govorimo o pogojih, ki jih pri tem postavljajo, pa z veliko žalostjo v svojem drobnem srčku ugotavljam, da so Ravnopeščani popolnoma nori, nori od peta do temen, nori od leve proti desni in nekoliko nazaj, pa še nori trikrat cik-cak počez. Kdorkoli, ki pričakuje od nas, da bomo objavljali Laži le zavoljo njihove nečimrnosti in izrazitega nastavljaštva, ob katerem nas je lahko upravičeno sram, da živimo v isti Domovini, je nor. Pa še predujma v višini 10 € nam niso nakazali.

Nos je za vohanje, ne za vihanje! Nikakor ne moremo ugoditi bedastim in napuhnjenim Ravnopeščanom. Mi smo namreč neodvisna revija in nimamo namena služiti peščici polpismenih bralcev.

Edino, kar resnično lahko storimo, da operemo čast Ravnopeščanov, je da se jim opravičimo, ker nimamo njihove slike.

Preveč sem se razburila, zato bom nadaljevala kdaj drugič.

Glu Pačapapou Glu Pačapapou (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo