RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Zgib tedna Večna povezava.

Dopisni tečaj izraznega plesa – Lekcija 9e

Nadvse ljubke bralke, gibčni bralci! Pred vami je nov zgib tedna, vaša najboljša možnost postati najmanj tako slavni kot vrhunski skladatelji, ki so svoje gibe posneli na filmski trak in pripravili vsaj eno televizijsko hišo do tega, da jih občasno predvaja v svojem bogatem sporedu podobnih stvaritev v vsesplošno zadovoljstvo ljubiteljev lobotomije.

Ne izgubljajmo besed. Tokratni zgib tedna smo postavili na blesteče temelje najnovejše avdiovizualne kompozicije Pelerina, ki jo z delnim prekrivanjem v prostoru in času izvajata Urinana in Điz-Us, a to ste ytak-tarak-tak-y uganili.

Gremo! Sedem, osem in dva, tri. Nazaj, dva, levo, stoj. Tu potem izvedemo sedem-sedem in gor levo.

In zdaj skupaj. Devet, enajst, desna in dva in tri in spet in stoj. Nato ponovimo: šest, pet, štiri, dva, ena, prestop. In z ritko in z ritko in z ritko. Kolena gor, lezi, zanihaj, obrat štiri, tri, tri, tri, dva in ponovno devet, sedem, enajst.

Temu sledi dva, dva, ena, pet, štiri, štiri, dva in šest. Skupaj: tri, enajst, dva, pet, štiri, šest, korak, koleno, moda, tri, pet, skok, počep, zasuk, tri, tri, tri, ena, A! Gimi-gimi, obrat in nazaj, levo, levo, spet desno, gor, ritka, ritka in potem dva-štiri, tri-osem, levo tri, desno sedem, stoj, ena, dva.

Zdaj potresemo in dodamo: štiri, pet in ritka, ritka, šest, devet in glava, glava. Zdaj pa dvakrat nazaj, da se pobožamo z nogo med koleni in zasuk. Skupaj: ena, tri, dva, tri, pet, pet, koleno in zasuk.

Naslednja kombinacija je: komolec nad glavo, zeh, zeh, štiri, pet, obrat, stoj, počasni nagib v levo, zanihaj naprej, nato šest, pet, štiri, dva, ena, počep, ujamemo padec z bokom, položaj fikusa, desna, dva, tri.

Pazimo, da ne poči! To je pomembno, da ne bo preveč avtentično. In skupaj: skok, skok, dva, levo, devet, deset, dva, desno, komolec, komolec, komolec in dva in tri in štiri in U! Obrat, obrat, obrat, vrečka, bruh, dva, bruh, tri, bruh, obrat, ujamemo bruh.

Naslednjič bomo k današnji kombinaciji dodali še tri, dva, ena, ena, sedem, sedem, korak in glava, glava, komolec, predklon, škrt in naprej in ritka in ritka in zob.

Zdaj ponovimo: šest, sedem, tri in skupaj dva, obrat, komolec gor, koleno vmes in skok, zadržimo, nazaj na tla, premik, dva, tri, komolec, tri, brada navzgor, suni, suni, roke na vrat, levo, desno, naprej, obrat, nazaj, padec. Dva, tri, stoj in koleno, moda in hop dva.

Odlično!

Drahma Tik Drahma Tik (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo