RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Kaj sanja Sanja? Večna povezava.

Že óni dan sem vam obljubil, da vam povem skrivnost, ki se skrivno skriva, tokrat pa vam zagotavljam, da si jo lahko sami nekam namalate!

Mnogi ljudje, predvsem pa alpinisti, plezajo v visoke gore. Kaj je tako čudovitega na sivih skalah in belih ledenikih? Sneg? Skale? Mah? Zrak? Ne! Temveč rdeči anoraki! Vse povsod rdeči anoraki! Rdeči anoraki in modre pumparice. Rumene bunde in zelene čelade. Juhe v kockah in vrčki marmelade. Tu doli imamo dovolj zraka. Vsaj za dihanje ga je za zdaj dovolj. Nimamo pa prostora za vse te stvari. Ni prostora za omare, podboje in psihoze. Za psihoze ga je dovolj.

Posebnost Lažnivcev je skrita nekje onstran te strani in čaka na svoj trenutek, da ti bo z vso slo skočila za vrat in ti dala misliti. Pazi na slavnične nrpoke. Še vedno je razpisan lov na vse, kar ne spada k Lažnivcem. Kdor bo do jutri ali do jutri zvečer našel vsaj eno stvar, ki ustreza tem pogojem, bo izmed anonimnih kositrnih figuric izžreban za glavno, rezervno in tolažilno nagrado v vrstnem redu presenečenja. Nagrade so (v redu, op.nagr.): kasetofon-grafoskop s krožno žago za rezanje salam, zložljiva betonska sirena iz Austerdama z več univerzalnimi nastavki, s katerimi lahko vrtate v steno, les, karton, plastelin in napovedovalce, ter s štirimi nastavljivimi ščetkami za paradiranje mimo Državnega zbora in nenazadnje enoletno naročnino na svež zrak z okusom po kumarični solati in bureku.

Zadnjo nagrado bo izbrancu, se pravi izbranki podelil precednik opčine Wartburg na Labi ob spremljavi budalnega kvarteta mastnih svečnikov na obletnico napada na Pajl Hajba. V primeru vremena nagrade odpadejo. V primeru, da število prijav preseže število planetov, ki so manj kot dva kilometra oddaljeni od Zemlje, nagrade odpadejo. Po pogojem, da kdorkoli odda komentar, nagrade odpadejo. Pod pogojem, da kdo ne odda komentarja, se uredništvo kaznuje s šamrolo. V primeru, da budalni kvartet odigra melodično skladbo napisano v drugi polovici dvajsetega stoletja, se šteje, da je dvajseto stoletje zaključeno in vsi računi izstavljeni.

Sanja sanja sama.

Ampak ne več za dolgo.

Sedmerec Brez Vratarja Sedmerec Brez Vratarja (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo