RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Kako se izogniti vročini Večna povezava.

Nasveti, ki nam bodo olajšali obisk vročinskega bala – »Hja«, ste verjetno pomislili, »kaj pa ta 'bal'? So se Lažnivci zatipkali?«

Medtem ko tako imenovani strokovnjaki za meteo-loterijo že nekaj tednov v prisiljenem leporečju z gromkimi glasovi napovedujejo bližajoči se vročinski val, smo se člani naše novoustanovljene Organizacije poštenih, apolitičnih, bratskih in anonimnih tajnih opazovalcev (OPABATO) bolj podrobno poglobili v analizo resničnega dogajanja okrog nas, dogajanja doma in po svetu, blizu in daleč, Tod in Tam.

Naš posebni sodelavec Ante Biotić, mojster za vse, pa se je poleg tega poglobil še v prebavila nekaterih članov naše organizacije. Tako smo sedaj brez izjeme vsi člani na tekočem z rezultati raziskave.

Če odmislim sebe, se nam iz uredništva sicer ni pridružil nihče drug.

Joj! To je bilo pa zelo blizu. Če ne bi bil dovolj priseben, bi se tale zadeva zame zelo slabo končala! Skoraj sem se namreč v celoti odmislil! Bil sem tako rekoč le stopnjo ali dve stran od ex-eksistence. Zelo neprijetno! Sploh, odkar sem na tečaju ritmične stohastike spoznal, da me lastna golota dela živčnega. Zdaj si pa predstavljajte goloto brez telesa!

Grozljivo, kajne?

Dovolite mi, da takojci-zdajci preusmerim tole našo rdečo nit k srži našega današnjega nasveta. Še prej pa moram – z dovoljenjem ali brez – omeniti še to, da nameravamo tudi tokrat vse prihodke od današnjega svetovanja porabiti v dobrodelne namene. Društvu anemičnih jadralcev širšega nadzemnega območja pokrajin Sveta (DAJŠNOPS) bomo z izkupičkom današnjega brezplačnega svetovanja omogočili nakup manjšega arhipelaga s prečudovitim razgledom na največje ogledalo na svetu.

 

Kako se torej izogniti vročini?

Prvič: kdor se premika, mu je vroče. Dejstvo je, da je vročinski bal izredno občutljiv na gibanje. Poskušajte se zato čim manj gibati, predvsem pa se vzdržite kakršnihkoli sunkovitih in nenadnih gibov. Potrudite se tudi, da boste roki neprenehoma držali odročeni za petnajst do dvajset stopinj od telesa, s čimer boste ustvarili tako imenovani »mikro« prepih ob pazduhah. Tudi delno razkrečena stoja z zadnjico rahlo odrinjeno vznak, kadar na primer čakate na zeleno luč pri prehodu za pešce ali ko naročate hladno malico, bo omogočila »mikro« prepih mimo vaših zasebnosti. Ne skrbite, ne bodo vas zamenjevali z zombiji. Oni držijo roke pred seboj in pod pravim kotom.

Drugič: senza una sonce. Če ste se primorani gibati zunaj klimatiziranih prostorov, potem nujno poskrbite za to, da na svoji poti nikoli ne boste stopili iz varnega zavetja sence. Priporočamo vam, da potujete v pozno-dnevni fazi vročinskega bala, ki jo po domače imenujemo tudi noč.

Tretjič: tekočina, ki te pijem hladno. Pijte dosti tekočin, a hkrati preprečite, da bi te nenadzorovano zapuščale vaše telo. Vse s kožo pokrite dele svojega telesa zavijte v prozorno folijo za živila. Pomnite – koža je prekrita z drobnimi luknjami, skozi katere odtekajo življenjske tekočine! Zamašite jih, preden vam življenje odcurlja v nepovrat.

Četrtič: hrana, hrana, hrana, glej no, glej - banana. V času vročinskega bala uživajte izključno le svežo hrano, po potrebi pa tudi ne, razen če se vam zdi to smiselno ali pa tudi ne.

In petič: kar lahko storiš v vročini, prestavi na zimo. Ne boste verjeli, a vročinski bal ima to navado, da v nekaj mesecih hoćeš-noćeš zagotovo izgine. Ker nikakor ni mogoče napovedati, kako dolgo bo vročinski bal trajal, poskrbite za to, da boste imeli ves čas s seboj dovolj toplih oblačil in bernardinca s sodčkom.

 

Tako, zdaj pa moram končati, ker so mi pripeljali kurilno olje.

Žarko Masslo Žarko Masslo (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo