RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Prikazovanje v veleblagovnici Večna povezava.

Razburkana javnost – Mirna Bosna

Javnost je v zadnjih dneh razburil nenavaden pojav, sicer pogost v specializiranih pasteh za turiste po vsem svetu. Pojav, katerega razlog že tisočletja ostaja skrit znanstvenikom, celo tistim, ki imajo po lastnih in besedah svojih kolegov dostop do posebnih informacijskih virov, pa je tokrat dosegel doslej nepredstavljive razsežnosti. Občani (in nekatere občanke) so zelo razburjeni in mnogi izmed njih (ter mnoge izmed njih) so že iskali pomoč pri svojih osebnih zdravnikih, psihologih, veterinarjih in celo v dimnikarskih društvih.

Meščani so razburjeni spričo pogostih videnj Device Marije v veleblagovnicah, sploh po zadnjih podražitvah zamrznjenih izdelkov. Tudi videnja Marije Zaščitnice so bila najpogostejša v predelu z zamrznjeno zelenjavo.

Videnja so najpogosteje spremljali vzkliki kot: »Marija!«, »Marija svéta!« in celo: »Jezus Marija!«. Za slednji primer še ni neposrednih dokazov, da je šlo za tako imenovani tandemski prikaz Matere božje in Odrešenika. Po zadnjih obvestilih naj bi šlo le za optično prevaro, kajti Mati in Sin se po dosedanjih izkušnjah pojavljata skupaj le ob pomembnejših cerkvenih praznikih, predvsem v času sezonskih razprodaj.

Dogajanje bomo seveda še podrobneje raziskali, morda bomo o tem tudi kaj napisali. V primeru, da o tem preberete kaj kje drugje, vas lepo prosimo, da o tem ne govorite z drugimi.

Žarko Masslo Žarko Masslo (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo