RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Mars planet le še do sobote Večna povezava.

Nove spremembe v našem osončju? – Med astronomi je završalo – Mar zadeve uhajajo iz rok? – Dva astronavta napovedala stavko, preostali trije še pod tušem

Po presenetljivem izgonu Plutona pred nekaj tedni, edinega planeta, ki ga je mogoče videti s tal Združenih držav Amerike, iz sicer srečne družine planetov našega osončja, je po poročanju nemške tiskarske agencije Dupi zdaj menda na vrsti Mars.

Mars, danes še planet, ki že več stoletij kroži okrog naše Zemlje, in na katerega se Ameriška vesoljska turistična agencija odpravlja zadnjih tristo let, bo v skladu z odločitvijo Ustavnega sodišča Ugande to soboto prenehal biti planet in bo postal prijetna vasica v Burgundiji s čudovitim razgledom na dolino Loare.

Neodvisna komisija, sestavljena iz visokogorskih pavijanov, je svojo preiskavo podrobnosti rdečega planeta pričela že prejšnji torek, vendar je spričo rahlih vremenskih neprilik uspela svoje poročilo natipkati na svoj Ajajaj-Pad šele jutri pozno popoldan.

Od podrobnosti poročila bi radi poudarili le nekaj najvidnejših:

1. Mars je spričo trenutnega stanja komunizma v svetu odločno preveč rdeč in je praktično izgubil vso potrebno podporo na Zemlji.

2. Mars s svojo bližino ogroža nekatere vrste ptic.

3. Mars zlorablja ime svetovno znane čokoladice in iz nje izvedenih prehrambenih izdelkov.

4. Marsova površina kaže znake izumrle civilizacije, kar pomeni, da je kot planet že imel priložnost, vendar je ni izkoristil, kot bi bilo od njega pričakovati, zato si zasluži kazen, kar je povsem razumljivo.

5. Mars je premalo oglat.

6. Na Marsu ni dovolj banan.

7. Mars si je v zadnjih letih pri vseh zavarovalnicah prislužil rekordno visok malus zaradi prepogostih trkov z drugimi nebesnimi telesi in opremo z Zemlje.

8. Marsovci so majhni in smešni.

9. Ime »Mars« zveni preveč podobno imenu »Marx«, tako da s tem ogroža Hollywoodske arhive.

V odločitvi sodišča je med drugim zapisano, da je neodvisna komisija na podlagi izračunov ugotovila, da je Mars kot planet praktično odkar obstaja izpostavljen hudemu stresu, med drugim menda hudo trpi zaradi frustracij, ki so se v njem nakopičile, odkar je na njem ugasnilo inteligentno in drugo življenje, poleg tega se mnogi drugi planeti že več tisočletij norčujejo iz njega in ga zaničujejo. Komisija zato meni, da bi Marsu lahko zelo koristilo daljše bivanje na podeželju, daleč od mestnega vrveža, med drevesi in livadami, tam, kamor hodi vitez spat. Predlog neodvisne komisije, da Mars postane idilična vasica z nekaj sto prebivalci, se je senatu Ustavnega sodišča Ugande tako zdel povsem ustrezen in dodatni dokazi niso bili potrebni. Desni član senata, Ano Nimus, je sicer imel nekaj pripomb, a so ga še pred glavnim posvetom zamenjali s primernejšim kandidatom, ki se je s predlogom v celoti in brezpogojno strinjal.

Odločitev bo predvidoma razglašena v prihodnjih dneh, nato pa bo predsednik Ustavnega sodišča Ugande od ravnatelja Dunajskega glasbenega konzervatorija zahteval, naj jo uglasi.

V petek je tako pričakovati večji naval turistov iz Francije, ki se bodo v naše kraje zatekli pred morebitnimi posledicami trka dveh planetov, natančneje: enega planeta in enega nekdanjega planeta. Od predstavnika za stike z javnostmi pri Evropski komisiji pa smo uradno izvedeli tudi, da bo trk nekdanjega planeta s Francijo pozitivno vplival na kakovost vinogradništva na Zemlji.

Lenko Nedelič Lenko Nedelič (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo