RSS Feed Link
 
 
 
 
 

Sveže

 
 
To mesto poganja Blogger. Kaj pa tvoje? Si še v srednjem veku?
si.blogs
SlovenskiBlogi
Blogorola
 
 

Božo Klinsman, naš junak Večna povezava.

Ves svet v strahu – Stare gare v prahu – Naš junak v stiski – Očiten vonj po driski

Zadnjih nekaj dni je našim srcem vladal strah, trepetali smo čakajoč na vrnitev našega velikega heroja in borca za kolegove kraljice. Ob tem smo skoraj že pozabili, kako se je cela stvar pravzaprav sploh začela. Osvežimo si spomin.

Heroj Božo je v začetku letošnjega poletja po navodilih, ki jih je nič hudega sluteč našel na internetu, pričel zbirati razne običajne kemikalije, ki jih običajno najdemo v vsakem sodobnem gospodinjstvu. Do tu bi bilo vse povsem običajno, če Božo, avanturist, ne bi teh snovi zbiral v velikem plastičnem sodu. Tako pa je vsa stvar postala zelo sumljiva. Sod je bil namreč bolj kot ne po pomoti pravilno opremljen z znamkami za pošiljanje po letalski pošti. Božo sprva tega ni opazil, nato pa mu je bilo vseeno. A do tja še pridemo.

Zanimiva zmes se je že po nekaj dneh pričela peniti. Podobno je bilo tudi s hišnikom Božovega bloka. Tu in tam je bilo mogoče slišati kakšen obupan krik. Mode pa Božo ni mešal v že precej zapleteni odnos. Namesto tega se je odpravil na pot – Božo, naš junak, se je odločil odpotovati v daljne kraje – v Ameriko ali nekaj podobnega. Nesramnemu spletu okoliščin pa se imamo danes zahvaliti, da je spričo raznih stavk, vojn, nepismenih blagajničark, korupcije v četrtem B in raznih lažnih alarmov letalo-vlak pridobilo toliko zamude, da je Božu, našemu prijaznemu pesniku, zmanjkalo potnega lista. Verjetno je bilo temu krivo to, da je bil tako poten. Sod se je kljub vremenu in nizkim temperaturam v tovornem vagonu počutil odlično. Takoj po pristanku se nam je oglasil s prijetno razglednico.

Cariniki v daljni deželi niso bili tako prijazni. Našega Boža so po neuspelem branju potnega lista aretirali in brez nadaljnjega odvedli v klet supermarketa. Na srečo ga niso zvezali ali mu na nogo priklenili ogromno železno kroglo. Tako je naš predragi Božo uspel priti do kopirnega stroja, na katerem je s pomočjo vezalk, hotelskega mila in zdrobljenega ščurka napravil povsem nov potni list – k'o iz majke rođen. Žal cariniki vnovič kljub uspešnemu branju potnega lista niso nasedli zvijači. Tokrat so ga odvedli k sodniku za prekrške.

Sodnik za prekrške, ta zlobni, nesramni in vidno prenapeti predstavnik oblasti, ki ji ni mar za človekove iztrebke, je za našega nežnega Boža odredil odvzem alkohola in pregled kurjih očes. Tu so se stvari resno zapletle.

Sprva nihče ni želel prevzeti odgovornosti za nastalo situacijo. Kazalo je, da bo Božo za vedno ostal brez kurjih očes. Da nikoli več ne bo videl tistih neprijetnih kožnih izrastlin. Da nikoli več ne bo prestopil domačega praga in stokal od bolečin.

Nato se je pojavila prva stranka, ki je bila pripravljena pomagati. Navsezadnje je bilo to v supermarketu. Božu se je prižgala drobna lučka na koncu tunela. Na našo veliko žalost je že v nekaj minutah ugasnila, saj je neusmiljeni sodnik za prekrške strankam prepovedal vstop v kletne prostore.

Božova usoda je bila zapečatena. Nato si je prijazni in človekoljubni sodnik premislil – ni želel tvegati vojne s svetom, tako da je Božo, naš preveliki junak, medtem že doma. Zdaj je več kot tristo domačih, tujih, državnih, nedržavnih, paradržavnih, paravojaških, terorističnih, altruističnih, reinkarnističnih in podobnih organizacij ponosno prevzelo odgovornost za Božovo rešitev.

»Kaj pa sod?« Lepo, da ste se spomnili nanj.

Kommé Nießt Kommé Nießt (biografija)


Večna povezava.   Objavljeno



 
 
 
 

Specialnetete

 
 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS! [Valid Atom 1.0] © 1994-2008 Matija Lah & Tilen Ivič & Benjamin Lesjak Opozorilo